Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Agentia Fitch reconfirma rating-ul Romaniei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: agentia fitch, rating, crestere economica, sectorul bancar

Agentia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung, in valuta si in moneda locala, la BBB-/BBB, cu perspectiva stabila.

 Reconfirmarea rating-ului si a perspectivei stabile a Romaniei e sustinuta de perspectiva imbunatatita a cresterii economice si de progresele facute in domeniul finantelor publice. Din acest punct de vedere, tara noastra se pozitioneaza favorabil comparativ cu statele din regiune cu acelasi rating, avand un grad de indatorare mai scazut decat acestea.

"Decizia agentiei de rating Fitch de afirmare a ratingului si perspectivei pentru Romania are la baza o evaluare echilibrata a progreselor inregistrate de tara noastra si a riscurilor la nivelul cadrului macroeconomic si al finantelor publice. Ne bucura recunoasterea progreselor in zona finantelor publice si a stabilitatii financiare, estimarea Fitch cu privire la cresterea economica fiind peste cea medie aferenta tarilor europene si a celor cu un rating similar. De asemenea, suntem constienti de factorii de risc indicati de catre Fitch. Acestia sunt luati in considerare in analizele si deciziile noastre. Gradul investitional si afirmarea unei perspective stabile maresc increderea investitorilor in evolutiile economiei romanesti, evidentiata de altfel si de evolutia costurilor si a marjelor de risc aferente imprumuturilor Romaniei", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.


Fitch estimeaza o crestere economica de 4% in anul 2016, mult peste rata de crestere mediana a statelor europene si a celor cu rating "BBB". Cresterea economica robusta va fi sustinuta in continuare de cresterea cererii interne, amplificata de efectele de baza a relaxarii fiscale, dar si de o crestere a investitiilor in urmatorii ani.

In acelasi timp, agentia apreciaza ca sectorul bancar din Romania ramane stabil, in ciuda volatilitatii mediului extern, bancile din Romania fiind bine capitalizate, iar procesul de reducere a creditelor neperformante continuand in mod sustinut. Pentru 2016, agentia de rating estimeaza ca mediul macroeconomic favorabil va influenta pozitiv sectorul bancar din Romania, anticipand o imbunatatire a creditarii.

Perspectiva stabila indica un echilibru intre factorii care ar putea afecta in mod pozitiv sau negativ calificativele acordate de catre agentia de rating.

Sursa: MFP
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Agentia Fitch reconfirma rating-ul Romaniei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016