Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a colectat 43,73 miliarde de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 31 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: anaf, incasari, pierderea fiscala, inspectie fiscala

In 2015, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat 196,80 miliarde de lei (43,73 miliarde de euro), cu 14,26 miliarde de lei (7,8%) mai mult decat in 2014. Ponderea veniturilor bugetare in PIB a ajuns astfel la 27,9%, cu 0,5 puncte procentuale mai mult decat in 2014. incasarile din TVA la bugetul de stat au crescut cu 12% fata de 2014, pana la 57,13 miliarde de lei (12,69 mld euro), iar cele din impozit pe profit au crescut cu 13%, pana la 12,33 miliarde de lei (3,06 mld euro).


La sumele atrase la buget au contribuit structurile inspectiei fiscale, care au stabilit obligatii suplimentare de peste 18,9 miliarde lei si au diminuat pierderea fiscala declarata cu peste 2.69 miliarde lei.

De asemenea, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au destructurat retele tranzactionale frauduloase si au stabilit sume (prejudicii aferente actelor de sesizare penala si sanctiuni contraventionale) in valoare totala de peste 5 miliarde lei (1,2 mld euro), valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezentand 87,6% in total prejudicii identificate.

Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat in total peste 20 milioane de lei nejustificati, care apartineau unui numar de 350 de contribuabili. Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea si controlul vamal a 20 de milioane de calatori si 6 milioane de mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane de tigarete de contrabanda.

Pentru asigurarea recuperarii sumelor stabilite suplimentar si a prejudiciilor, au fost dispuse masuri asiguratorii in valoare totala de peste 7,5 miliarde lei (1,67 miliarde euro). in 2015, proiectul de Modernizare a Administratiei Fiscale (RAMP) a continuat si au fost incheiate in total opt contracte, atat pentru consultanta (AARC Consultancy), cat si pentru furnizare de bunuri (1.600 statii de lucru, 3 servere de test etc) si servicii tehnice aferente. De asemenea, in cadrul Acordului guvernamental Delivery Unit, 44 de unitati fiscale au implementat si operationalizat conceptul de "ghiseu unic".

"ANAF are experienta si determinarea necesara pentru a asigura o administrare fiscala moderna si eficienta, capabila sa ofere contribuabililor servicii de inalta calitate. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a obligatiilor fiscale si pe o interactiune cat mai facila" a declarat dl Dragos Doros, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sursa: ANAF Galati
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a colectat 43,73 miliarde de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016