Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Amenda pentru cei care nu depun Declaratia 220 pana la...

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: declaratia 220, venit estimat, contracte inchiriere subinchiriere, termen 15 ianuarie

Persoanele fizice care realizeaza venituri din inchiriere/subinchiriere in baza unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere trebuie sa depuna Declaratia 220 pana la data limita astfel incat sa nu fie pasibili de plata amenzii anuntate de ANAF.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2008, s-a modificat modul de impozitare a veniturilor obtinute de persoanele fizice care la sfarsitul anului figureaza in evidentele organului fiscal cu un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere.

Aceste venituri nu se vor mai impozita ca venituri din inchirieri, ci ca venituri din activitati independente, aplicandu-se regulile specifice respectiv:

- impozitarea cu 16% a venitului net determinat prin scaderea din venituri a cheltuielilor aferente, la nivelul tuturor contractelor de inchiriere sau subinchiriere;

- obligatia conducerii contabilitatii in partida simpla in conformitate cu prevederile OMFP nr. 1040/2004, publicat in Monitorul Oficial nr. 642 din 16.07.2004.

Persoanele fizice care la sfarsitul anului 2011 figureaza in evidentele organului fiscal de domiciliu cu un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere care se deruleaza in continuare si in anul 2012, au obligatia depunerii la organul fiscal de domiciliu pana la data de 15 ianuarie 2012 a formularului 220 - Declaratie privind venitul estimat - conform Ordinului Presedintelui ANAF nr. 2333/2007, publicat in MO nr. 868/19.12.2007.

In aceasta Declaratie privind venitul estimat vor fi estimate veniturile si cheltuielile aferente la nivelul tuturor contractelor de inchiriere/subinchiriere aflate in derulare in anul 2012.

Nedepunerea declaratiei estimative la organul fiscal de domiciliu pana la data de 15 ianuarie 2012 se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, conform art. 219 alin. (1) lit. (b) si alin. (2) lit. d) din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Formularul 220 - Declaratie privind venitul estimat, este prevazut de OMEF 2371/2007 si poate fi obtinut de la organul fiscal sau poate fi descarcat de pe site-ul:
www.mfinante.ro, portalul ANAF - Asistenta contribuabili/Toate formularele cu explicatii.

Observatie:

Persoanele fizice care la sfarsitul anului 2011 figureaza in evidentele organului fiscal cu un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere si care au figurat si la data de 31.12.2010 cu acelasi numar de contracte de inchiriere, nu mai au obligatia depunerii Declaratiei privind venitul estimat pana la data de 15 ianuarie 2012.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Amenda pentru cei care nu depun Declaratia 220 pana la...":
Rating:

Nota: 4.42 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016