Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Din 1 iunie 2013 se lanseaza Posta electronica securizata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, posta electronica securizata, anaf, 1 iunie, serviciu contribuabili, stingerea creantelor

Dorim sa va informam ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) demareaza incepand cu de 1 iunie 2013 testarea unui nou serviciu oferit contribuabililor prin care acestia vor primi "Instiintarea privind stingerea creantelor fiscale" prin intermediul "Postei electronice securizate".



Perioada de testare este de patru luni, urmand ca, ulterior, folosind experienta acumulata, ANAF sa armonizeze cadrul legislativ in vederea transmiterii si a altor documente prin intermediul acestui serviciu. Pana la armonizarea cadrului legislativ, se va mentine si actuala emitere a documentelor, in format tiparit.

Serviciul "Posta electronica securizata" are drept scop imbunatatirea comunicarii cu contribuabilii, facilitand accesul contribuabililor la informatiile autentice detinute de ANAF, printr-un canal electronic standardizat si securizat si eliminand costurile si timpul consumate cu imprimarea si transmiterea informatiei pe suport hartie.

Prin utilizarea "Postei electronice securizate a MFP", beneficiarii primesc documente structurate si informatii protejate de prevederile Codului Fiscal sau de prevederi specifice ariei de competenta a emitentului, in format electronic, semnate digital de catre emitent. Astfel, contribuabilii au siguranta ca documentul primit este autentic si provine de la ANAF.

De asemenea, formatul electronic si standardele utilizate fac posibila utilizarea informatiilor emise de ANAF, direct de catre aplicatiile informatice ale contribuabililor, fara interventie umana, cu grad de securitate si protectie a datelor maxim.

Accesul este asigurat tuturor contribuabililor care dispun de certificat digital calificat, inrolat la ANAF.

Sursa: DGFP Valcea

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Din 1 iunie 2013 se lanseaza Posta electronica securizata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016