Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica publicarea listelor cu debitori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Dec. 2017 Exclusiv
Tags: debitori, liste debitori, anaf, obligatii fiscale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala modifica si completeaza "Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii", in concordanta cu modificarile legislative.

Astfel, noutatile aduse de prevederile alin.(2) al art.157 din Codul de procedura fiscala se refera la faptul ca nu sunt considerate obligatii fiscale restante si urmatoarele:
 
- obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, aflate in termenul de plata prevazut la art.194, alin.(1), lit.d) din Codul de procedura fiscala;
 
- obligatiile fiscale care sunt conditii de mentinere a valabilitatii inlesnirilor la plata, daca pentru acestea nu s-au implinit termenele suplimentare astfel cum sunt prevazute la art.194, alin.(1) din acelasi act normativ;
 
- obligatiile fiscale care nu se sting pe toata perioada derularii procedurii insolventei sau reorganizarii judiciare, dupa caz, potrivit art.266, alin.(9) din Codul de procedura fiscala;
 
- creantele fiscale inscrise in titlurile executorii ce au stat la baza sechestrului pentru care s-a realizat valorificarea bunului cu plata in rate potrivit art.253 din Codul de procedura fiscala, in limita diferentei de pret ce a fost aprobata la plata in rate.
 
De asemenea, noutatile aduse de prevederile alin.(3) al art.157 prevad faptul ca nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale datorate de acesta este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit pentru care exista cerere in curs de solutionare.
 
Potrivit art.162, alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, organele fiscale centrale au obligatia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice si juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.
 
Prin Ordonanta Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, au fost modificate si prevederile art.157, alin.(2) si alin.(3), situatie care necesita modificarea prevederilor OPANAF 558/2016 pentru a fi in concordanta cu aceste dispozitii legale.
 
 
Sursa: ANAF
 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF modifica publicarea listelor cu debitori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016