Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Ordin privind distribuirea sumelor platite in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Iul. 2018
Tags: anaf, cont unic, stingerea obligatiilor fiscale

ANAF a publicat, marti, 3 iulie, Proiectul de Ordin al presedintelui Angentiei pentru aprobarea metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale.

In referatul de aprobare a proiectului de Ordin se arata ca prin Ordonanta Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 au fost modificate o serie de dispozitii ale Codului de procedura fiscala. Intre acestea se numara si cele ale art. 163 alin. (2) care reglementeaza plata obligatiilor fiscale de catre contribuabili.

Reamintim ca, incepand cu 1 iulie 2018, contribuabilii au obligatia platii impozitelor, contributiilor, taxelor si a altor obligatii fiscale stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala intr-un singur cont unic, utilizand un singur ordin de plata pentru Trezoreria Statului.

Proiectul de ordin prevede ca obligatiile fiscale datorate de contribuabili, stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F., se platesc in contul unic de disponibil 55.03 ”Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului naÈ›ional unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”. Ulterior, organul fiscal central competent distribuie aceste sume distinct, pe fiecare buget sau fond, dupa caz, proportional cu sumele datorate, in ordinea prevazuta la art. 163 alin. (4) din Codul de procedura fiscala.

De asemenea, organul fiscal central competent va distribui in ultima zi lucratoare a lunii, in conturile de venituri deschise pe seama fiecarui buget, toate sumele ramase nedistribuite in contul unic, dupa efectuarea operatiunilor de stingere.

Tot miercuri, 3 iulie, pe site-ul ANAF a fost publicat si Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Nomenclatorului obligatiilor fiscale care se platesc in contul unic.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Ordin privind distribuirea sumelor platite in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016