Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Analiza zilei: Cum actioneaza din punct de vedere al TVA persoanele fizice care desfasoara mai multe activitati economice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 10 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: tva, activitati economice, cifra de afaceri, codul fiscal, persoana impozabila

Economistul Irina Dumitrescu a intocmit recent o noua analiza cu denumirea "Cum actioneaza din punct de vedere al TVA persoanele fizice care desfasoara mai multe activitati economice", explicand in mod detaliat procedurile actuale pentru aceasta categorie de contribuabili.


Persoana impozabila este definita in sensul TVA ca fiind orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice, oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.

Potrivit art. 266 alin. (1) pct. 4 din Codul fiscal aprobat prin Legea 227/2015 atunci cand o persoana desfasoara mai multe activitati economice, prin activitate economica se intelege toate activitatile economice desfasurate de aceasta.

Astfel, daca o persoana fizica actioneaza in calitate de persoana impozabila desfasoara mai multe tipuri de activitati economice, in scopul determinarii cifrei de afaceri care serveste drept referinta pentru calculul plafonului de scutire pentru intreprinderile mici (65.000 euro/220.000 lei) se iau in calcul toate activitatile economice desfasurate de persoana fizica si care se includ in cifra de afaceri potrivit alin. (2) al art. 310 din Codul fiscal. Persoana fizica va primi un singur cod de inregistrare in scopuri de TVA pentru toate activitatile desfasurate in calitate de persoana impozabila.

In situatia in care o persoana fizica desfasoara activitate in cadrul unei asocieri sau organizatii fara personalitate juridica este considerata persoana impozabila separata pentru acele activitati economice care nu sunt desfasurate in numele asocierii sau organizatiei. In acest sens, art. 268 alin. (10) din Codul fiscal prevede ca "Orice asociat sau partener al unei asocieri ori organizatii fara personalitate juridica este considerat persoana impozabila separata pentru acele activitati economice care nu sunt desfasurate in numele asocierii sau organizatiei respective".

Continuarea aici.
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Analiza zilei: Cum actioneaza din punct de vedere al TVA persoanele fizice care desfasoara mai multe activitati economice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016