Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Analiza: Inregistrarea acordurilor dintre angajatori nerezidenti si salariati cu privire la declararea contributiilor sociale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 30 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: inregistrare acorduri, angajatori nerezidenti, venituri din salarii

Incepand cu 9 ianuarie 2017 se aplica Procedura de inregistrare a acordurilor incheiate de angajatori nerezidenti care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte aprobata prin OANAF 3706/2016.

Angajatorii nerezidenti care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania, care datoreaza in Romania contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, isi pot indeplini obligatiile fiscale:
1. fie direct,
2. fie prin incheierea unor acorduri cu salariatii, persoane fizice rezidente sau nerezidente prin care acestea isi asuma obligatia privind calculul, declararea si plata contributiilor sociale obligatorii.


1. Indeplinirea obligatiilor fiscale de catre angajator

Angajatorii nerezidenti care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania, care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, si care nu au incheiate acorduri cu salariatii au urmatoarele obligatii:

  • sa se inregistreze fiscal, direct sau prin imputernicit, completand sectiunea "Categorii de obligatii fiscale de declarare, cu caracter permanent" din declaratia de inregistrare cu obligatiile declarative privind contributiile sociale;
  • sa depuna declaratia 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate"


    Cititi integral AICI analiza intocmita de economistul Irina Dumitrescu.
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Analiza: Inregistrarea acordurilor dintre angajatori nerezidenti si salariati cu privire la declararea contributiilor sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016