Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANRE a aprobat metodologia de stabilire a tarifelor de distribuire a energiei electrice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Sep. 2018
Tags: distribuirea energiei electrice, tarifele de distribuire a energiei electrice, anre

Comitetul Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) a aprobat, in sedinta de marti, Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie a energiei electrice prestat de operatorii de distributie concesionari, se arata intr-un comunicat remis de ANRE.

“In cadrul preocuparilor privind cresterea gradului de transparenta in procesul de stabilire a tarifelor reglementate pentru activitatile desfasurate in sectorul energiei electrice, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, in sedinta de astazi (marti, n.r.) Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie a energiei electrice prestat de operatorii de distributie concesionari, tinand cont de evolutia cadrului legislativ in domeniu si experienta acumulata pe parcursul a trei perioade de reglementare si urmarind totodata asigurarea echilibrului intre obiectivele operatorilor de distributie concesionari si interesele utilizatorilor, beneficiari ai serviciului de distributie, prin stabilirea unor tarife pe baza de costuri justificate pentru cea de-a patra perioada de reglementare 2019-2023”, informeaza ANRE in comunicatul citat.

Intre cele mai importante obiectivele stabilite de ANRE se numara realizarea investitiilor la nivelul prognozat, dar care sa nu fie mai mic decat valoarea amortizarii anuale a mijloacelor fixe din baza reglementata a activelor operatorului.

Un alt obiectiv ar fi realizarea investitiilor pentru asigurarea securitatii cibernetice a retelelor si aplicarea de masuri pentru reducerea consumului propriu tehnologic in retele in perioada 2019-2023.

De asemenea, cresterea volumului lucrarilor de mentenanta in retelele electrice de distributie pentru a imbunatati continuitatea si siguranta alimentarii consumatorilor, dar si costurile justificate ale operatorilor de distributie, care trebuie sa fie rezultatul unor mecanisme transparente si concurentiale, sunt alte efecte urmarite de ANRE prin implementarea Metodologiei.

Si, nu in ultimul rand, Autoritatea subliniaza ca se doreste aplicarea de criterii de analiza comparative in vederea asigurarii unui tratament unitar si nediscriminatoriu in procesul de fundamentare/stabilire a tarifelor de distributie a energiei electrice, ca si returnarea catre consumatori a castigului de eficienta obtinut de operatorii de distributie.

“Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie conduce la asigurarea unui cadru de reglementare adaptat exigentelor din domeniul distributiei de energie electrica, urmarind  atingerea unui optim intre mentinerea interesului realizarii investitiilor si mentenantei necesare asigurarii calitatii serviciului de distributie a energiei electrice si asigurarea unui nivel rezonabil al profiturilor operatorilor concesionari”, se mai arata in comunicatul citat.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANRE a aprobat metodologia de stabilire a tarifelor de distribuire a energiei electrice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016