Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anunt ANAF privind Formularul 603: Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata CASS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 16 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 603, document portabil a1, documentele justificative, asigurari sociale de sanatate

In Monitorul Oficial nr. 65/26.01.2017 a fost publicat ordinul comun emis de Presedintele ANAF si Presedintele CNAS nr. 3697/727/2016 pentru aprobarea Procedurii de exceptare de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, orecum si a modelului si continutului formularului 603 "Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate".

Persoanele fizice care se incadreaza in categoriile:

a) cetatenii romani cu domiciliul in tara;
b) cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara ori au domiciliul in Romania;
c) cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, care au solicitat si au obtinut dreptul de a sta in Romania pentru o perioada de peste 3 luni;
d) persoanele din statele membre ale Uniuneii Europene, Spatiului Economic European si din Confederatia Elvetiana care indeplinesc conditiile de lucrator frontalier si desfasoara o activitate salariata sau independenta in Romania si care rezida in alt stat mebru in care se intorc de regula zilnic ori cel putin o data pe saptamana

>> obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii

SI

>> detin o asigurare pentru boala si maternitate in sistemul de securitate sociala din alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European si din Confederatia Elvetiana sau in statele cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale de securitate sociala cu prevederi pentru asigurarea de boala si maternitate, in temeiul legislatiei interne a statelor respective, care produce efecte pe teritoriul Romaniei si fac dovada valabilitatii asigurarii

NU datoreaza CASS pentru veniturile realizate

In vederea exceptarii de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile realizate, persoana care se incadreaza in una din situatiile prevazute mai sus depune la organul fiscal competent, direct sau prin imputernicit, formularul 603 "Declaratia pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate", insotita de documentele justificative, cum sunt:

a) Document portabil A1;
b) TR/R1-formular privind legislatia aplicabila
c) PM/RO101-Certificat privind legislatia aplicabila
d) MD/RO101- Certificat privind legislatia aplicabila etc.

Documentele justificative se prezinta in original si in copie. Copia se certifica de organul fiscal "conform cu originalul", iar originalul se restituie contribuabilului. In situatia depunerii declaratiei prin posta, documentele justificative se vor anexa in copie legalizata.

Declaratia 603 se depune, pe suport hartie, direct la registratura organului fiscal, sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin celelalte metode prevazute de lege, impreuna cu documentele justificative care atesta dreptul persoanei de a solicita exceptarea de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Organul fiscal competent este organul fiscal la care persoana fizica are obligatia sa declare veniturile realizate pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii.

Contributi de asigurari sociale de sanatate se datoreaza inclusiv pentru luna in cursul careia contribuabilul a indeplinit conditiile de scoatere din evidenta ca platitor de contributii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii.

Persoanele care obtin venituri care contributia de asigurari sociale de sanatate se retine la sursa, potrivit legii, in vederea exceptarii in cursul anului fiscal de la plata contributiei, au obligatia prezentarii platitorului de venit a unei declaratii pe proprie raspundere care sa contina datele de identificare a persoanei in cauza, insotita de documentele justificative mentionate mai sus. Documentele justificative se prezinta platitorului de venit in copie legalizata.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anunt ANAF privind Formularul 603: Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata CASS":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016