Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ASF: Salarii compensatorii zero daca vreunul dintre membrii conducerii are mandatul intrerupt

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, autoritatea de supraveghere financiara, salarii compensatorii zero, mandat intrerupt

In ce priveste salariile compensatorii acordate membrilor fostelor conduceri ale CNVM, CSSPP si CSA, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a luat saptamana aceasta o decizie.



Astfel, ASF a decis salarii compensatorii zero pentru situatia in care vreunul dintre membrii conducerii (executiv sau non-executiv) are mandatul intrerupt inainte de expirarea lui.

"Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a luat act de declaratia premierului Victor Ponta in privinta dorintei unei taxari cu 85% a salariilor compensatorii acordate membrilor fostelor conduceri ale CNVM, CSSPP si CSA. Precizam ca de la momentul infiintarii, ASF nu a platit niciun fel de salariu compensatoriu membrilor fostelor conduceri. Mai mult, ASF a decis salarii compensatorii zero pentru situatia in care vreunul dintre membrii conducerii (executiv sau non-executiv) are mandatul intrerupt inainte de expirarea lui".

In privinta suprataxarii unor venituri obtinute anterior infiintarii ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiara se abtine sa comenteze un drept suveran al Guvernului de a stabili politica fiscala a tarii.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca salariile compensatorii de la fostele institutii care acum se afla in componenta Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt inacceptabile.

"Mie mi se pare absolut inacceptabil sa iei 800.000 de euro dupa ce ai luat 20.000-30.000 de euro pe luna intr-o institutie totusi publica. in America, stiti foarte bine, s-au impozitat cu 90% bonusurile acelea de la bancile care au intrat in faliment. Cred ca ar trebui sa facem acelasi lucru si am cerut Ministerului de Finante sa gasim o solutie", a raspuns Ponta, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta USL.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ASF: Salarii compensatorii zero daca vreunul dintre membrii conducerii are mandatul intrerupt":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016