Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Autoritatile doresc suplimentarea cheltuielilor ca urmare a modificarii proiectiei de crestere a economiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 11 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: ionut misa, investitii private, crestere economie, suplimentare cheltuieli

Autoritatile propun la prima rectificare din acest an o suplimentare a cheltuielilor ca urmare a modificarii proiectiei de crestere a economiei de la 5,2%, la 5,6%, potrivit declaratiilor ministrului Finantelor Publice, Ionut Misa.

"Ca urmare a luarii in considerare a cresterii economice de 5,6%, fata de 5,2% cat a fost avut in vedere la elaborarea legii bugetului la inceputul acestui an si a unui PIB de 837,1 miliarde lei, fata de 815,2 miliarde cat s-a estimat initial prin proiectul de act normativ, se propune o suplimentare a cheltuielilor", a declarat, vineri, Ionut Misa, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului, citat de Agerpres.
 
Conform Agerpres, acesta a precizat ca in primul semestru din acest an produsul intern brut a inregistrat o crestere reala de 5,8%, "deci peste estimari, datorita consumului, investitiilor private si cererii externe".
 
"Consumul nu a fost principalul element de crestere economica si a fost mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Nu a fost doar consumul cel care a generat crestere economica. Rata de crestere a exporturilor de bunuri si servicii a fost de 8,7% in semestrul I din acest an, comparativ cu perioada similara din 2016. Contributia exportului net la cresterea reala avuta in vedere la fundamentarea bugetului pe anul 2017 a fost de 1,3 procente. 
 
Pe latura ofertei sunt de evidentiat valoarea adaugata bruta din industrie care s-a majorat cu 7,3%, cea din servicii cu 6,3%, iar cea din agricultura cu 2,3%. Daca ne raportam la volumul productiei industriale din 2017, acesta a crescut cu 8% fata de aceeasi perioada a anului anterior, fiind cea mai mare crestere pentru aceasta perioada de timp pe parcursul ultimilor 3 ani. Aceasta crestere s-a datorat productiei bunurilor de capital care s-a majorat cu 12,7%. De asemenea, cea mai mare contributie la cresterea productiei industriale a avut-o cererea externa, produsele romanesti devenind din ce in ce mai competitive pe piata externa", a mai aratat Misa.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Autoritatile doresc suplimentarea cheltuielilor ca urmare a modificarii proiectiei de crestere a economiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016