Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Autoritatile suedeze considera ca se colecteaza prea multe taxe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 24 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: colectare taxe, dobanzi negative, supraplati, suedia, taxe

In mod paradoxal fata de situatia din Romania, problema pe care par sa o intampine suedezii este colectarea unui numar prea mare de taxe.

Astfel, asa cum arata date oficiale publicate saptamana aceasta si citate de un articol publicat de Financial Times, Suedia a incheiat anul 2016 cu un surplus bugetar de 85 de miliarde de coroane (9,5 miliarde de dolari), si aproximativ jumatate din acest surplus se datoreaza persoanelor fizice si companiilor care, in mod intentionat, au platit taxe mai mari decat trebuia.

Conform Agerpres care citeaza sursa de mai sus, "motivul il constituie dobanzile negative introduse de Banca Centrala a Suediei. in conditiile in care dobanda de politica monetara in Suedia este de minus 0,5%, pastrarea banilor in conturi bancare sau alte vehicule de investitii nu ofera niciun randament. in schimb, cei care platesc taxe mai mari decat este nevoie la returnarea diferentei beneficiaza de o dobanda de 0,56% pe an, astfel ca pentru firme si persoane fizice este mai avantajos sa dea banii statului decat sa ii tina in banca".


Aceste supraplati nu pot fi in prezent limitate, asa cum a anuntat directorul de prognoza de la Oficiul national de gestionare a datoriei din Suedia, Marten Bjellerup, citat de Agerpres: "Nu putem face nimic mai mult, este pur si simplu o consecinta a dobanzilor actuale".

De asemenea, desi guvernul suedez a eliminat plata dobanzilor la depozitele din taxe, oficiul national de gestionare a datoriei se asteapta ca si o dobanda zero sa fie mai atractiva pentru companii decat una negativa.

"Din pacate exista sanse reduse ca problema sa se corecteze in viitorul apropiat. La ultima sa reuniune de politica monetara de saptamana trecuta, Banca Centrala a Suediei a informat ca este mai probabil sa reduca si mai mult dobanda de baza decat sa o majoreze pe termen scurt", informeaza sursa de mai sus.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Autoritatile suedeze considera ca se colecteaza prea multe taxe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016