Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Banca Mondiala a aprobat un nou parteneriat de tara cu Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Iun. 2018
Tags: banca mondiala acord cu romania, nou parteneriat de tara, conditiile noului acord

Investitiile in oameni, dezvoltarea sectorului privat si un grad de pregatire mai avansat in fata dezastrelor naturale si a schimbarilor climatice sunt punctele principale stabilite de noul Cadru de Parteneriat de Tara (CPT) al Bancii Mondiale cu Romania, semnat pe o perioada de cinci ani.

Documentul a fost aprobat de Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale. Strategia are drept scop abordarea problemelor-cheie care afecteaza cresterea sustenabila si incluziva. 
Cresterea economica a tarii noastre este una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana in perioada 2010-2017, cu o rata medie de crestere de 2,8%. Totusi, in ciuda celor 11 ani de cand se afla in Uniunea Europeana, calitatea infrastructurii este nesatisfacatoare, ceea ce afecteaza investitiile si productivitatea in sectoare precum productia, agricultura si turismul. 
De altfel, sectorul privat este mic, desi dinamic, iar IMM-urile si microintreprinderile, in special, au acces limitat la finantare. In plus, in ciuda cresterii economice a Romaniei, venitul salariilor nu a mers in aceeasi directie cu cel european, gradul de reducere a saraciei a fost la cote minime, iar diferentierea sociala si regionala este din ce in ce mai mare. In Romania, mai bine de 25 de procente din populatie traieste cu sub 5,5 dolari/zi, iar asta consistuie cea mai ridicata rata a saraciei din UE.
 
“Institutiile puternice si eficiente sunt elementul cheie ce poate sustine cresterea Romaniei pe termen lung”, sustine Tatiana Proskuryakova, Director de tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria.
 
"Eradicarea saraciei si asigurarea unei prosperitati sporite si impartasite de catre toti romanii va necesita investitii mai numeroase si mai inteligente in educatie, intr-un sistem de sanatate modern si locuri de munca mai bune. Cadrul de Parteneriat cu tara pentru perioada 2018-2023 va veni in sprijinul unor domenii de importanta critica al caror obiectiv este acela de a ajuta Romania sa valorifice enormul capital pe care il are si de a se asigura ca nimeni nu este exclus", a mai adaugat oficialul BM.
 
CPT cu Romania se va axa pe trei domenii principale: imbunatatirea capitalului uman, dezvoltarea sectorului privat si competitivitate, precum si pe rezistenta in fata socurilor. Dintre principalele obiective, amintim: imbunatatirea tranzitiei catre educatia tertiara pentru categoriile sarace si vulnerabile; imbunatatirea accesului la servicii de sanatate moderne; conectarea categoriilor sarace si vulnerabile la locurile de munca; consolidarea capacitatii de construire a infrastructurii de transport; imbunatatirea capacitatii de atragere a investitiilor private la nivel regional si local; accelerarea ritmului de dezvoltare a pietei de capital si accesul la finantare; imbunatatirea gradului de pregatire nationala in fata dezastrelor naturale si a schimbarilor climatice.
 
Banca Mondiala si-a deschis biroul din Romania in anul 1991, iar de atunci, Banca a furnizat finantare in valoare totala de peste 13,6 miliarde dolari SUA, reprezentand imprumuturi, garantii si granturi in toate sectoarele de activitate ale economiei romanesti. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Banca Mondiala a aprobat un nou parteneriat de tara cu Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016