Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Captura masiva de marfa contrafacuta. Ce produse ar fi putut ajunge pe piata romaneasca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, inspectorii vamali, produse confiscate, controale, proprietate intelectuala

Nenumarate produse au fost confiscate recent de inspectorii vamali, in urma unor controale efectuate la vama. Astfel, la data de 20 august 2013 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud au descoperit bunuri susceptibile de a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 226 000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra a patru containere sosite din China pentru societati comerciale din Bucuresti, Hunedoara si Arges.


Actionand in baza analizei de risc, inspectorii vamali au procedat la efectuarea controlului amanuntit asupra a patru containere sosite din China pentru societati comerciale cu sediul in Bucuresti, Hunedoara si Arges.

Ca urmare a acestor controale, inspectorii vamali au retinut o cantitate semnificativa de treninguri "MONSTER HIGH", pantaloni "GUCCI", inele pentru copii "SMILEY" si roboti din plastic "TRANSFORMERS", articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala ale marcilor respective.

Daca ar fi fost comercializate la pretul produselor originale, valoarea totala a marfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 226 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 si a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, autoritatea vamala a retinut bunurile contrafacute in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Sursa: ANAF



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Captura masiva de marfa contrafacuta. Ce produse ar fi putut ajunge pe piata romaneasca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016