Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care e principalul risc pentru consolidarea fiscala in Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: risc, consolidarea fiscala, investitiilor straine, ernst&young, criza, companii

Romania are de indeplinit mai multe sarcini in acest an pentru a progresa in ce priveste consolidarea fiscala. Un studiu intitulat "O noua viziune a cresterii" si realizat de Ernst&Young Romania indica exact aceste aspecte de care tara noastra trebuie sa se preocupe in viitor.



Astfel, studiul mentioneaza ca principal factor de risc redresarea economica mai lenta in acest an:

"Nu singurul risc, dar poate principalul pentru consolidarea fiscala din Romania este o redresare economica mai lenta in 2014, fata de cea estimata, situatie in care veniturile realizate din colectarea de taxe si TVA vor fi mai mici. Expertii UE considera ca Romania trebuie sa intareasca disciplina fiscala si sa creasca nivelul de colectare care, in prezent, reprezinta 31-32% din PIB, fata de media de 40% din UE".

In schimb, informeaza Agerpres citand studiul mentionat, prevederile fiscale de tip holding, care prevad scutiri de impozit pe castigurile de capital si dividende, ar putea fi o oportunitate pentru cresterea investitiilor straine.

In acest an Romania trebuie sa isi consolideze efoturile si sa tina cont de perspectivele de crestere a exporturilor odata cu sporirea cererii dinspre principalii parteneri comerciali din Zona Euro, citeaza Agerprez specialistii E&Y:

"Pe plan intern, desi costurile mici sunt considerate in continuare un factor important pentru competitivitatea companiilor pe piata, conform raspunsurilor din studiul EY Romania mentionat anterior - 26% dintre directorii de companii respondenti, aceasta optiune inregistreaza o scadere a ponderii cu 5% fata de 2013.

Potrivit studiului, informeaza agentia de presa, companiile care au rezistat crizei sunt mai bine pregatite sa faca fata riscurilor actuale. Cu toate acestea, numai 56% dintre directorii de companii respondenti au declarat ca intentioneaza sa ramana pe piata pana cand aceasta se va stabiliza, in cazul in care piata nu va mai fi stabila si predictibila sau, dimpotriva, va intra in declin in urmatoarele 12 luni. in 2013, 76% dintre respondenti au mentionat aceasta intentie.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care e principalul risc pentru consolidarea fiscala in Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016