Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Casele de marcat cu jurnal electronic. De cand sunt obligatorii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2018
Tags: case de marcat, case de marcat fiscale, case de marcat electronice, guvern, oug

Prin OUG 91/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost introduse atat obligativitatea utilizarii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici, cat si eliminarea aparatelor de marcat cu rola jurnal.

"De la introducerea cadrului legislativ si pana in prezent termenele pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic au fost prorogate de mai multe ori, ultima data in septembrie 2017 prin OG nr. 20/2017 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si prorogarea unor termene", informeaza Fiscalitatea.ro.

Astfel, ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2014 a introdus obligativitatea folosirii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici si eliminarea treptata a aparatelor de marcat cu rola jurnal, dar termenele initiale au fost, ulterior, modificate.

De asemenea, prin Ordonanta adoptata de Guvern, sanctiunile contraventionale prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a folosi aparate de marcat electronice fiscale sunt revizuite, "inclusiv prin stabilirea acestora pe un interval valoric si nu in cuantum fix, asa cum prevede legislatia in vigoare, luandu-se in considerare principiul proportionalitatii dintre fapta si sanctiune, promovat si de legea preventiei, precum si de practica judiciara in domeniu".

Termenele actuale sunt iunie 2018 si august 2018. Conform dispozitiilor legale, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mari si mijlocii au obligatia de a folosi noile case de marcat de la 1 iunie 2018, iar operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici incepand cu data de 1 august 2018. Tot de la 1 august 2018 se interzice si comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rola jurnal.

>> Puteti consulta aici mai multe informatii despre introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic!
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Casele de marcat cu jurnal electronic. De cand sunt obligatorii?":
Rating:

Nota: 4.14 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016