Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Catalizator pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Propunerile FNGCIMM pentru intreprinderile mici si mijlocii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: mediul de afaceri, intreprinderile mici, antreprenorii, fngcimm

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si-a intensificat actiunile de promovare a produselor de garantare si de identificare a unor noi oportunitati de afaceri, pentru redefinirea rolului sau si pentru a deveni un real "catalizator" pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

FNGCIMM a initiat in ultimul trimiestru al anului trecut seria de evenimente dedicate mediului de afaceri la nivel regional,  pentru a veni astfel in intampinarea nevoilor de dezvoltare a antreprenorilor din toata tara, si, totodata, pentru a initia un dialog direct, deschis. Astfel, demersurile FNGCIMM de optimizare a activitatii si de simplificare a proceselor de analiza, finalizate si concretizate in anul 2016, au fost prezentate si supuse dezbaterilor. Primele sesiuni s-au desfasurat in Bucuresti si au fost urmate de cele organizate in  judetele Prahova, Suceava si Botosani iar la intalniri au participat sute de intreprinzatori, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, ai autoritatilor publice centrale si locale, potentiali beneficiari ai produselor FNGCIMM.

Au fost prezentate avantajele si particularitatile garantiilor din fonduri proprii, acordate intreprinderilor mici si mijlocii, ale garantiilor acordate in numele si contul statului, in cadrul programelor guvernamentale, atat pentru persoane juridice cât si pentru persoane fizice si ale garanÈ›iilor care se acordă din fonduri date in administrare de către diverse autorități publice.

Dezbaterile au relevat efectele eforturilor FNGCIMM din ultima perioada, de simplificare si transparentizare a proceselor de acordare a garantiilor si de revizuire a costurilor garantiilor, prin adaptarea lor la categoria de risc in care se incadreaza IMM-ul. Aceste eforturi fac parte dintr-un proces mai amplu de optimizare a activitatii, care are ca prim efect implementarea unor noi acorduri de garantare, semnate cu principalele institutii de creditare.

Antreprenorii prezenti la evenimente au remarcat utilitatea existentei pe site-ul www.fngcimm.ro a facilitatii de vizualizare status, printr-o platforma dedicata, pusa la dispozitia beneficiarilor de catre FNGCIMM. Astfel, antreprenorii au posibilitatea de a afla in timp real, 24 h din 24 h,  in ce etapa de analiza se afla propria cerere de garantare.

Inceputul anului 2017 deschide noi oportunitati de dialog si catalizare a mediului antreprenorial, avand in vedere prioritatile programului de guvernare in ce priveste sprijinirea initiativei din acest sector.

Intalnirile cu mediul de afaceri vor continua si urmaresc adaptarea permanenta a FNGCIMM la contexul pietei, precum si recastigarea pozitiei de partener de incredere pentru finantatori, in demersul comun de sprijinire a antreprenorilor.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Catalizator pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Propunerile FNGCIMM pentru intreprinderile mici si mijlocii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016