Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce cheltuieli vor fi deduse in cadrul impozitului pe venitul pe gospodarie din 2018?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 19 Apr. 2017 Exclusiv
Tags: impozit pe venit, contributia de asigurari sociale de sanatate, deduceri, impozit pe gospodarie

Codul fiscal se va modifica printr-un nou proiect care propune eliminarea retinerii la sursa a impozitului pe venit. Astfel, salariatii sunt cei care vor avea responsabilitatea de a depune la final de an la ANAF declaratia privind veniturile incasate, platind totodata si cuantumul total al impozitului pe venit. Acest impozit nu se va mai plati luna de luna, ci in cuantum total la final de an de catre salariat.

Plafonul neimpozabil, la care statul nu va aplica impozit pe venit, in cazul unei gospodarii formate dintr-o singura persoana va fi de 24.000 de lei pe an. Va avea dreptul la deduceri cumuland intr-un an 2.000 de lei (in cazul in care plafonul neimpozabil lunar nu variaza), aminteste Republica.ro.

Din venitul total obtinut de acea persoana intr-un an se scad in prima faza cei 24.000 de lei, aminteste aceeasi sursa, urmand ca ulterior sa se scada si deducerile pana la un maxim de 2.000 de lei pe an, iar la ce ramane statul ar urma sa aplice un impozit de 10%.

Se va plati insa un tip nou de impozit: impozitul pe venitul global pe gospodarie, cu mentiunea ca "venitul net anual global impozabil (Vnai) se determina prin acordarea din venitul anual global ajustat pe gospodarie a urmatoarelor deduceri", potrivit Profit.ro:

- contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate datorate si platite de catre persoanele fizice in baza art. 148 si 170 din Codul fiscal;

- primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii nr. 95/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca nivelul unui salariu minim pentru un muncitor necalificat pe gospodarie;

- fonduri de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificarile si completarile ulterioare sau cele reprezentand contributii la scheme de pensii facultative, calificate astfel in conformitate cu legislatia privind pensiile facultative de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, administrate de catre entitati autorizate stabilite in state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

Continuarea aici.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce cheltuieli vor fi deduse in cadrul impozitului pe venitul pe gospodarie din 2018?":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016