Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce declaratii depune un SRL - D dupa trecerea celor 3 ani de la infiintare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: obligatii declarative, 3 ani, infiintare, srl debutant, sediu social, microintreprindere

Stabilim mai jos ce declaratii trebuie sa depuna un SRL-D care la sfarsitul anului 2014 nu mai indeplineste conditiile de SRL debutant deoarece au trecut cei trei ani de la debut.


Potrivit prevederilor art. 5 din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, cu modificarile ulterioare, si ale HG nr. 96/2011
privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 6/2011, tinerii cu varsta de pana la 35 de ani au putut infiinta societati cu raspundere limitata (microintreprinderi) sub denumirea „S.R.L. – D" daca indeplineau o serie de criterii asa cum erau prevazute la art. 2 din Ordonanta.
Pentru incadrarea in Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre investitorii tineri, era obligatorie respectarea cumulativa a conditiilor prevazute la art. 3.
Calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se obtinea la data inmatricularii in registrul comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul sau social.
Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant trebuia sa comunice catre Oficiul teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie (O.T.I.M.M.C.) al A.I.P.P.I.M.M. in a carui raza de competenta isi are sediul social, in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la inregistrare, indeplinirea obligatiilor ce ii reveneau potrivit legii.

Totodata trebuiau depuse si situatiile financiare semestriale si anuale dupa ce acestea erau luate in evidenta de organele fiscale teritoriale.

            Potrivit prevederilor art. 6 din OG nr. 6/2011, calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, printre altele, la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii.

In termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, societatea comerciala respectiva are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea privind registrul comertului nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul ca va disparea particula "D" din denumirea societatii.

Microintreprinderile care au beneficiat de ajutor in cadrul Programului trebuiau sa tina o evidenta specifica a ajutoarelor primite conform schemei de minimis care le-a fost acordata, evidenta care trebuie pastrata 10 ani.

Inafara documentelor care va pot fi solicitate de (O.T.I.M.M.C.) pentru justificarea indeplinirii conditiilor de infiintare a microintreprinderii si de functionare a acesteia in conditiile OG nr. 6/2011, societatea nu trebuie sa depuna alte declaratii specifice iesirii din perioada celor 3 ani, inafara declaratiilor fiscale pe care orice societate are obligatia sa le depuna la termenele legale.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce declaratii depune un SRL - D dupa trecerea celor 3 ani de la infiintare?":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016