Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce ii intereseaza cel mai mult pe investitori? Opinia consilierului guvernatorului BNR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: inflatie, investitori, brn, preturile de consum, zona euro

Asa cum a declarat saptamana aceasta consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Lucian Croitoru, in cadrul unei conferinte de profil, clarificarea drepturilor de proprietate, combaterea coruptiei si o infrastructura adecvata reprezinta principalele provocari ale Romaniei pentru a obtine crestere economica in urmatoarea decada.

"Din perspectiva unui investitor este important ca Romania sa se concentreze mai mult pe cresterea infrastructurii. Aceasta este cheia imbunatatirii productivitatii si dezvoltarii unor noi afaceri in Romania. Al doilea aspect cheie se refera la clarificarea drepturilor privind proprietatea, aspect important in sprijinirea dorintei noastre de a institui statul de drept in Romania. Combaterea coruptiei s-a intensificat, insa continua sa reprezinte o provocare pentru orice autoritate din Romania", a subliniat Lucian Croitoru, citat de Agerpres.

Aceeasi sursa anunta ca acesta e de parere ca Romania, in ultimii ani, a avut o crestere economica, in medie, de 1,7% pe an, in conditiile in care a functionat "pe cont propriu", fara subventii si fara intrari de capital.

Potrivit Agerpres, asa cum sustine Lucian Croitoru, "Romania a inceput cu optimism anul acesta privind asteptarile de crestere economica. in viziunea mea, cresterea abia daca va depasi 1,5% anul acesta in Romania, dupa avansul de 3,6% de anul trecut. Acest lucru indica, de asemenea, probleme importante in zona euro si nu numai".

Referitor la inflatie, consilierul guvernatorului BNR a subliniat performanta de la finalul anului trecut, cand preturile de consum au inregistrat o crestere de doar 1,5%, fata de asteptarile de 3 - 3,5%. Pentru anul acesta, oficialul BNR se asteapta la o inflatie de 2%.

Lucian Croitoru a vorbit si despre sistemul bancar care, in opinia sa, este bine capitalizat, iar nivelul creditelor neperformante a scazut de la nivelul maxim de 22% la 17%, datorita schimbarii legislatiei care permite bancilor sa isi curete bilanturile.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce ii intereseaza cel mai mult pe investitori? Opinia consilierului guvernatorului BNR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016