Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce impact ar putea avea reducerea CAS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, liviu voinea, reducerea cas, bugetul general consolidat

O noua reducere a CAS-ului va influenta in mod semnificativ bugetul general consolidat.



Mai exact, reducerea CAS cu trei puncte procentuale va avea un impact negativ asupra bugetului general consolidat de circa 3 miliarde de lei si depinde de acoperirea acestei finantari din alte surse, potrovit declaratiilor facute la inceputul acestei saptamani de catre ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Raspunsul daca se poate sau nu se poate depinde de sursa de finantare a acestor 3 miliarde. Daca avem o crestere de venituri din alta parte care sa compenseze scaderea de 3 miliarde se poate. E de asemenea o decizie de oportunitate si economica, dar si politica, intre diferite optiuni de politici publice: cresterea investitiilor, scaderea TVA la alte produse, scaderea cotei generale de TVA, scaderea CAS, fie masuri pe parte de crestere a cheltuielilor, care sa stimuleze economia in 2014", a afirmat Voinea, la o intalnire cu senatorii PSD, intrebat in ce masura este fezabila reducerea contributiei de asigurari sociale cu 3 puncte in 2014 si daca acesta scadere se va face exclusiv de la angajator.

Potrivit acestuia, calculele privind impactul trebuie sa fie facute foarte conservator, fara sa se plece de la premisa cresterii colectarii ca urmare a scaderii taxelor si ca daca va avea loc o astfel de evolutie impactul asupra bugetului va fi pozitiv.

"In sensul celalat, daca nu are loc cresterea colectarii, deja a fost bugetat faptul ca nu are loc cresterea colectarii, deci nu este un impact negativ suplimentar. Exact cum s-a facut cu TVA la paine, unde toata pierderea potentiala ar fi de 100 de milioane de lei pe 3 luni si a fost bugetata integral desi o parte din economia subterana va iesi la lumina si pierderea nu va fi chiar de 100 de milioane de lei", a mai spus Voinea.

Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce impact ar putea avea reducerea CAS":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016