Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce implica noile reguli privind garantarea depozitelor bancare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: garantare, depozite bancare, fondul, banca nationala, scheme de garantare

La jumatatea acestei saptamani, Executivul a aprobat doua proiecte de lege prin care se transpun in legislatia romaneasca prevederile UE referitoare la schemele de garantare a depozitelor.


"Principalele elemente de noutate aduse de proiectul de lege privind schemele de garantare a depozitelor sunt: recunoasterea a doua regimuri de administrare a schemelor de garantare a depozitelor ; reglementarea dreptului sistemelor institutionale de protectie si al schemelor contractuale de garantare, (...) reglementarea procedurii recunoasterii oficiale a unei scheme de garantare a depozitelor administrata privat de catre Banca Nationala a Romaniei, desemnata ca autoritate cu competente de supraveghere a acestei categorii de scheme de garantare a depozitelor; introducerea posibilitatii fuzionarii schemelor de garantare a depozitelor din diferite state membre; impunerea unui regim explicit de supraveghere pe baze continue de catre Banca Nationala, a activitatii schemelor de garantare a depozitelor oficial recunoscute pe teritoriul tarii si care sunt administrate privat", se arata in comunicatul oficial, remis Agerpres.

Aceeasi sursa informeaza ca al doilea act normativ adoptat il reprezinta proiectul de lege privind Fondul de garantare a depozitelor bancare, care prevede ca Fondul va continua sa detina functia de schema de garantare a depozitelor, de administrator al fondului de rezolutie bancara, precum si pe cea de actionar la o institutie de credit-punte.

"Pentru a pastra aceste functii, se acorda Fondului de garantare a depozitelor bancare statutul de entitate administrata public, respectiv aflata in administrarea Bancii Nationale a Romaniei", se arata in acelasi document.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce implica noile reguli privind garantarea depozitelor bancare?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016