Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce ne impiedica sa pornim o afacere? Problemele antreprenorilor romani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: mediul de afaceri, antreprenori, obstacole, spiritul antreprenorial, lipsa capital

In urma unui studiu efectuat de compania de cercetare GfK Nurnberg (Germania) si Centrul pentru antreprenoriat al Universitatii Ludwig Maximilian din Munchen au fost semnalate mai multe probleme de actualitate si existente in mediul de afaceri europeana.



Cercetarea s-a realizat in 16 state europene, iar concluziile arata ca o treime dintre romanii respondenti sunt doritori sa-si deschida o afacere, mai ales pentru a-si suplimenta veniturile si pentru a deveni independenti de angajator, insa principalul obstacol invocat este lipsa capitalului pentru demarare.

"Aproape 80% dintre tinerii romani sub 30 de ani au o atitudine pozitiva fata de munca pe cont propriu, la fel ca si in cazul celor cu diploma universitara - 74%, cu studii medii - 63%, la persoane intervievate cu copii - 71%. Barbatii ofera o rata de acceptare mai ridicata a activitatilor independente (68%) in comparatie cu femeile (63%)", releva studiul "Antreprenoriatul in Romania in 2012 si spiritul antreprenorial in Europa".

Principalele motivatii pentru romani de a porni o afacere sunt perspectiva unui al doilea venit - 55%, independenta fata de angajator - 30% si autorealizarea / posibilitatea de a materializa propriile idei - 23%.

Pentru majoritatea europenilor intervievati, independenta fata de angajator ocupa primul loc - 45%, urmata de autorealizare - 38% si perspectiva celui de-al doilea venit - 33%.

Lipsa capitalului incipient, situatia economica incerta, precum si teama de esec sunt principalele obstacole resimtite la nivel european cand vine vorba de intemeierea propriei afaceri. in Romania, "lipsa capitalului incipient" este resimtit intr-o pondere de 67%, media europeana fiind de 57%.

Studiul a fost realizat in 16 state europene - Austria, Danemarca, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, Elvetia, Turcia si Ucraina, la initiativa Amway Europa. in Romania, studiul a fost efectuat in primavara-vara anului trecut pe un esantion de aproape 1.100 de barbati si femei cu varsta de peste 15 ani, reprezentativ la nivel national, cu o marja de eroare de 3%.


Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce ne impiedica sa pornim o afacere? Problemele antreprenorilor romani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016