Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce ofera HG 332/2014 pentru intreprinderi?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: ajutoare de stat, cereri de acord, finantare, intreprinderilor, firme, locuri de munca

Va informam ca se deschide prima sesiune de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza schemei de ajutor de stat stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, care se va desfasura in perioada 22.09-17.10.2014.


Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii. Bugetul primei sesiuni este de 200 milioane lei.

Schema are ca obiectiv sustinerea de la bugetul de stat, prin alocari nerambursabile, a costurilor salarialeinregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, de catre intreprinderi din toate sectoarele de activitate care dezvolta proiecte de investitii si creeaza minimum 10 noi locuri de munca, din care 3 locuri de munca pentru lucratori defavorizati.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative necesare in prima etapa de evaluare, se transmit la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucureşti, doar prin poşta sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, mentionandu-se pe plic: "Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 332/2014".

Inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se face doar in perioada 22.09-17.10.2014. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 22.09-17.10.2014 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Analiza Cererilor de acord pentru finantare incepe numai dupa inchiderea sesiunii de inregistrare, fara a avea importanta ordinea inregistrarii acestora.

Toate informatiile privind conditiile ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii finantarii, precum si modul de completare a documentelor necesare se regasesc in cuprinsul Hotararii Guvernului nr. 332/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in Ghidul solicitantului, documente publicate pe site-urile Ministerului Finantelor Publice, la sectiunea Ajutor de stat - H.G. nr. 332/2014.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, incepand cu momentul deschiderii sesiunii de inregistrare a cererilor, Ministerul Finantelor Publice pune la dispozitia solicitantilor, la adresa http://www.mfinante.ro/Ajutordestat, o platforma dedicata prin intermediul careia pot fi adresate intrebari, sesizari si solicitari de clarificari, acestea urmand a fi solutionate cu celeritate.

Sursa: MFP


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce ofera HG 332/2014 pentru intreprinderi?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016