Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce spune FMI despre reducerea TVA si la alte produse

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, produse, accize alcool, fmi, tva la paine

Reducerea TVA la paine a fost un prim-pas in ce priveste aplicarea unei alte masuri similare si pentru alimente din alte industrii si nu doar a panificatiei. Astfel, o decizie referitoare la reducerea cotei TVA la alte produse alimentare ar putea fi luata, asa cum a declarat sefului misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, numai dupa ce Guvernul va evalua impactul pe care l-a avut in economie diminuarea TVA pentru paine la 9%.



"Este mult prea devreme pentru a vedea efectele reducerii TVA la paine acum, nu s-a facut inca o evaluare a obiectivului pe care Guvernul l-a avut prin aceasta masura, de a reduce evaziunea fiscala. (...) in cadrul programului exista angajamentul de a se face aceasta evaluare si, inainte de a se adopta orice alte decizii cu privire la reducerea cotei TVA la alte produse, se va face aceasta evaluare ca sa vedem exact ce s-a intamplat", a declarat marti seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, in conferinta de prezentare a rezultatelor vizitei in Romania.

Oficialul a precizat insa ca Banca Nationala a Romaniei a evaluat impactul masurii asupra inflatiei, constatand o reflectare pozitiva a reducerii TVA in inflatie.

"Banca nationala a evaluat impactul asupra inflatiei si s-a constatat ca aceasta reducere s-a reflectat in inflatie, fiind unui dintre motivele pentru care inflatia a fost atat de scazuta in septembrie si octombrie. Dar sa faci o evaluare acum este prea devreme", a mai spus Schaechter.

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis ca TVA la paine sa scada la 1 septembrie de la 24% la 9%, impactul negativ al masurii asupra incasarilor urmand sa fie compensat prin cresterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii, anul viitor, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe si lapte.



Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce spune FMI despre reducerea TVA si la alte produse":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016