Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricole

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: state membre, terenuri agricole, vanzare terenuri

Saptamana aceasta Comisia Europeana (CE) a publicat un ghid destinat statelor membre care doresc sa isi protejeze terenurile agricole de amenintari, cum ar fi speculatii excesive ale preturilor si concentrarea proprietatii.

Astfel, se arata intr-un comunicat oficial, statele membre ale Uniunii Europene au dreptul sa restrictioneze vanzarile de terenuri agricole pentru a prezerva comunitatile agricole si pentru a promova o agricultura sustenabila. Cu toate acestea, facand acest lucru, citeaza Agerpres, statele membre trebuie sa indeplineasca reglementarile UE, in special cele legate de miscarea libera a capitalului.
 
Conform aceleiasi surse, in 2015, CE a lansat proceduri de infringement impotriva statelor membre care au discriminat investitorii din alte state UE si au creat restrictii disproportionate la investitiile transfrontaliere. in ghidul publicat joi de Comisia Europeana, sunt furnizate indicatii catre statele membre referitoare la ce pot face ele pentru a reglementa vanzarea terenurilor agricole, pe baza jurisprudentei Curtii Europene de Justitie (CEJ).
 
Comisia Europeana clarifica faptul ca statele membre sunt competente pentru a decide masurile de control al vanzarilor de terenuri agricole, iar unele restrictii pot fi acceptabile in anumite conditii: au intaietate autorizatiile de la autoritatile nationale pentru achizitionarea terenului, limitari ale marimii terenului care va fi achizitionat, drepturi de preemptiune care dau intaietate anumitor categorii de cumparatori inainte ca terenurile sa fie vandute altora. in randul cumparatorilor care beneficiaza de aceste drepturi, pot fi inclusi arendasii, vecinii, co-proprietarii si statul.
 
Totusi, legislatia UE nu permite restrictii discriminatoare, cum ar fi cerintele generale de rezidenta ca o preconditie pentru achizitionarea terenului.
 
Aceeasi sursa aminteste ca restrictiile disproportionate asupra investitiilor transfrontaliere sunt de asemenea ilegale. Pe baza jurisprudentei, in special este disproportionat sa interzici companiilor sa cumpere teren si sa ceri calificari in domeniul agricol ca o preconditie pentru achizitionarea terenului.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricole":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016