Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce taxe elimina Guvernul pentru unele servicii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: taxe, certificate de nastere, modificare, lege, taxele consulare, guvern, certificate

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Externe, taxele consulare solicitate pentru intocmirea certificatelor de nastere ale copiilor nascuti in strainatate vor fi eliminate, cu conditia ca documentele sa fie intocmite in termen de sase luni de la nastere, se mentioneaza intr-un act normativ adoptat in sedinta de ieri a Executivului. La 7 octombrie 2014, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a fost modificata Legea 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe si nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), publicat astazi pe site-ul institutiei.


Obiectivul principal al initiativei Ministerului Afacerilor Externe l-a constituit reducerea presiunii fiscale asupra cetatenilor romani din strainatate, in contextul crizei economice si financiare globale din ultimii ani.

Principalele modificari operate prin actul normativ adoptat ieri de Executiv sunt legate de eliminarea taxelor consulare pentru o serie de servicii.

Mai exact, MAE informeaza ca au fost eliminate in totalitate taxele consulare pentru urmatoarele categorii de servicii:

-        inscrierea certificatelor de nastere straine in registrele de stare civila romanesti pentru minorii pana la 6 ani, daca cererea se depune in termen de 6 luni de la data inregistrarii nasterii la autoritatile straine;
-        eliberarea titlurilor de calatorie pentru minorii in varsta de pana la 6 ani.


Totodata, actul normativ de modificare a Legii 198/2008
are in vedere acordarea unor gratuitati ce vizeaza cetatenii romani din afara granitelor tarii, aflati in situatii deosebite.

Aceste gratuitati se refera la eliberarea titlurilor de calatorie pentru cetatenii romani evacuati din regiunile afectate de conflicte armate, atentate teroriste, dezastre naturale si alte situatii de criza, precum si pentru victimele traficului de persoane, inregistrarea decesului cetatenilor romani in strainatate, eliberarea pasapoartelor mortuare si eliberarea titlurilor de calatorie necesare reintoarcerii in tara a minorilor neinsotiti, cat si a victimelor traficului de persoane.

Revizuirea actului normativ vine in sprijinul cetatenilor romani aflati in strainatate constituindu-se intr-o masura utila care are ca scop simplificarea si eficientizarea acordarii de asistenta consulara atat in circumstante uzuale, cat si in contextul unor situatii deosebite cu care se confrunta cetatenii romani in strainatate, se arata in comunicatul MAE.

Legea nr. 198/2008 stabileste ca pentru inscrierea certificatelor de nastere eliberate de autoritatile straine in registrele de stare civila romanesti, in termen de pana la sase luni, taxa consulara este de 90 de euro, insa traducerea trebuie efectuata de un traducator autorizat.

Sursa: PortalContabilitate.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce taxe elimina Guvernul pentru unele servicii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016