Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce tratament fiscal aplicam pentru cadourile de Pasti acordate salariatilor?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 25 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: cadouri paste, tichetele cadou, cadou limita 150 lei, cadourile in bani, tichete cu ocazia pastelui

Se apropie sarbatorile pascale si, cum e obiceiul, ne facem daruri unii altora. Printre cei care daruiesc, ar fi frumos sa se afle si angajatorii, cu atat mai mult cu cat, Codul fiscal le permite acestora sa acorde salariatilor si copiilor minori ai acestora cadouri scutite de taxe si deductibile in limita de 5% din fondul de salarii. Dar sa vedem in ce conditii, cadourile sunt scutite de taxele salariale.

In privinta impozitului pe venit, art. 76 alin. 4 lit. a) din Codul fiscal prevede ca nu sunt venituri impozabile, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.

Astfel, angajatorul poate acorda cu ocazia Pastelui, neimpozabile, in limita de 150 de lei:

Tichete cadou;
Cadouri in bani;
Cadouri constand in bunuri.


De remarcat este faptul ca, intre tichetele cadou si cadourile in bani sau in natura nu exista nicio diferenta din punct de vedere fiscal, in sensul ca, si unele si altele sunt venituri neimpozabile daca sunt acordate cu ocazia Pastelui in limita de 150 de lei. In aceste conditii, devine inutila achizitionarea tichetelor cadou devreme ce angajatorul are la indemana posibilitatea mult mai usoara de acordare a cadourilor in bani sau in bunuri.

Incepand cu data de 01 ianuarie 2016,  cadou acordate in limita sumei de 150 de lei ocazia Pastelui nu sunt venituri impozabile daca sunt acordate atat salariatilor cat si copiilor minori. Pana la aceasta data, numai cadourile acordate copiilor minori ai salariatilor reprezentau venituri neimpozabile.

Continuarea aici.
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce tratament fiscal aplicam pentru cadourile de Pasti acordate salariatilor?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016