Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce tratament TVA aplicam pentru o prestare servicii de depozitare pentru o societate din UE?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: roi, servicii depozitare, intracomunitare, cod valid tva, regim tva

Vom prezenta mai jos in ce nasyra se considera prestare de serviciu intracomunitar si se factureaza fara TVA un serviciu de depozitare prestat de o societate comerciala din Romania pentru o societate din Germania, ambele avand cod valid TVA. Mentionam ca societatea din Romania a transportat din UE marfa pentru societatea din Germania, a depozitat-o in Romania o perioada de timp, dupa care a livrat-o in Romania catre beneficiarii finali ai societatii din Germania.

In opinia noastra, serviciul prestat de transport si depozitare efectuat de societate se incadreaza
la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, conform caruia locul prestarii serviciilor este acolo unde beneficiarul are stabilit sediul activitatii economice, iar beneficiarul in cele prezentate este din Germania, este inregistrat in scop de TVA cu un cod pe care l-a comunicat ("Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impo zabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana
care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice.

Daca serviciile sunt furnizate catre un sediu fix al persoanei impozabile, aflat in alt loc decat cel in care persoana isi are sediul activitatii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se afla respectivul sediu fix al persoanei care primeste serviciile. in absenta unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabila care primeste aceste servicii isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita").

Factura catre beneficiarul german, datorita faptului ca serviciul este neimpozabil in Romania, se va emite fara TVA, cu specificatia "serviciu neimpozabil in Romania" sau "taxare inversa la beneficiar", sau o alta referire la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal.

Din punctul de vedere al obligatiilor declarative, societatea va declara operatiunea in Declaratia 300 la rd. 3.3.1, iar in Declaratia 390 ca o operatiune cu cod P - prestare servicii intracomunitare, dupa ce s-a inregistrat in R.O.I.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce tratament TVA aplicam pentru o prestare servicii de depozitare pentru o societate din UE?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016