Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce va insemna iesirea Greciei din zona euro pentru Uniune si alte state?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: grecia, zona euro, imprumut, bce, uniunea monetara, regiune

Intr-un raport al agentiei de evaluare financiara Moody's se arata ca iesirea Greciei din zona euro ar avea "consecinte serioase" pentru intreaga regiune si ca ar duce la cresterea temerilor ca si alte state vor urma aceasta cale.

In ciuda faptului ca guvernele din zona euro beneficiaza de costuri de imprumut mai scazute, in urma masurilor de stimulare aprobate de Banca Centrala Europeana, iar redresarea ar urma sa se accentueze gradual in urmatoarele luni, unele state, cum ar fi Franta si Italia, inca se confrunta cu presiuni asupra ratingurilor lor de credit, informeaza Agerpres.

In prezent, ratingul junk atribuit Greciei (Caa1) este sub revizuire, cu implicatii negative, in conditiile in care viitorul tarii in zona euro este nesigur sub conducerea premierului Alexis Tsipras.

In incercarea de renegociere a conditiilor din pachetul de asistenta financiara, Grecia nu reuseste sa gaseasa aliati in UE. In aceasta privinta, citat de sursa amintta, analistul Kathrin Muehlbronner considera ca desi impactul financiar imediat este limitat, iesirea unui stat membru din uniunea monetara va spori temerile ca si alte state vor urma aceasta cale.

O alta consecinta consta in faptul ca state de la periferia zonei euro, precum Portugalia, Spania si Italia, vor fi sub presiunea investitorilor, iar costurile lor de imprumut vor fi sub presiune.

Agentia de rating Moody's considera insa ca perspectiva ratingurilor suverane pentru statele din zona euro va ramane stabila si ca deprecierea euro, masurile de stimulare adoptate de BCE si pretul mai scazut al titeiului vor compensa presiunile deflationiste in zona euro.

Chiar si asa, se considera ca ritmul de crestere al regiunii va ramane probabil moderat, iar nivelul ridicat al datoriei publice din Grecia, Spania, Franta si Italia va continua sa creasca.

Pentru 2-15, prognoza revizuita a BCE arata o un avans al economiei din zona euro de 1,5% fate de 1% anuntat anterior.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce va insemna iesirea Greciei din zona euro pentru Uniune si alte state?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Usorul leu... greu
Mai multe articole despre uniunea monetara
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016