Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce vesti bune a primit Romania de la Banca Mondiala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: crestere economica, banca mondiala, romania, rata de crestere

Fondul Monetar International si Guvernul se bazeaza in 2014 pe o crestere economica de 2,2-2,5%, potrivit ultimei scrisori de intentie transmisa creditorului de la Washington. Astfel, FMI estimeaza, in cea mai recenta editie a Prognozei Economice Globale, publicata in luna aprilie, o crestere economica de 2,2% pentru Romania in acest an, urmata de o accelerare la plus 2,5% in anul urmator.


Pentru aceasta perioada, Banca Mondiala (BM) a imbunatatit prognozele de crestere economica pentru Romania, informeaza Mediafax, de la 2,5% cat estima in ianuarie pentru acest an la 2,8% si de la 2,7% la 3,2% pentru anul urmator, potrivit prognozei economice globale a institutiei financiare.

Raportul BM precizeaza:

"In Ungaria si Romania sunt semne clare ca cererea externa mai puternica conduce la imbunatatiri pe piata muncii si recuperare a cererii de consum. in general, la nivelul regiunii, inflatia redusa va permite bancilor centrale sa mentina politici monetare de sprijinire a recuperarii economiei si consumului", se arata in raport.

De asemenea, Comisia Europeana anticipeaza ca PIB al Romaniei va creste cu 2,5% in acest an si cu 2,6% in 2015, potrivit prognozei economice de primavara, publicata la inceputul lunii mai de executivul de la Bruxelles.

Se estimeaza ca o crestere a consumului privat in Romania se va accelera de la l,7% anul trecut la 2% in acest an si la 2,4% in 2015 si 2016. Consumul guvernamental va creste, de asemenea, mai puternic, cu 1,2% in 2014, 1,3% anul urmator si 1,4% in 2016, fata de 1% anul trecut, noteaza BM.

Aceeasi sursa noteaza in regiune, institutia estimeaza crestere economica de 1,7% pentru Bulgaria in acest an, urmata de o accelerare la 2,4% anul urmator, in timp ce pentru Ungaria rata de crestere se va mentine aproape neschimbata, de la 2,4% anul acesta la 2,5% anul urmator.

Pentru Turcia se estimeaza ca se va produce o crestere de 2,4% in acest an, dar va urca la 3,5% anul urmator.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce vesti bune a primit Romania de la Banca Mondiala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016