Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Circa 70 dintre polonezi nu vor moneda euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: polonezi, moneda euro, zona euro, polonia, adoptarea monedei euro

Asa cum arata un sondaj recent, intocmit de CBOS, 68% dintre polonezi sunt impotriva adoptarii monedei euro si, implicit, a renuntarii la zlot si adoptarii monedei euro. Acelasi studiu arata astfel ca doar 24% sunt in favoarea aderarii la zona euro, transmite Reuters.



Potrivit Agerpres, tratatul de aderare la Uniunea Europeana obliga Polonia sa adere la zona euro la un moment dat. Cu toate acestea, Guvernul de la Varsovia nu a fixat o data tinta la care ar urma sa adere la euro, iar ministrul de Externe, Grzegorz Schetyna, a apreciat ca acest lucru ar fi "prematur".

"In perioada care a trecut dupa luna februarie 2013 procentul sustinatorilor aderarii Poloniei la zona euro a scazut cu cinci puncte procentuale si in prezent este la unul din cele mai scazute niveluri din istoria sondajelor noastre", a informat joi CBOS intr-un comunicat citat de Agerpres.

Aceeasi sursa informeaza ca potrivit sondajului, 64% dintre polonezi se asteapta la o crestere a preturilor daca Polonia va adera la zona euro, iar 42% se asteapta la un curs de schimb nefavorabil euro-zlot. De asemenea, 27% dintre cei intervievati se tem ca Polonia va pierde controlul asupra politicii sale monetare.

Analistii intervievati luna trecuta de Reuters au declarat ca nu se asteapta ca Polonia sa adere la euro in cursul acestui deceniu, iar opozitia opiniei publice si obstacolele constitutionale ar putea face ca Polonia sa utilizeze zlotul si in cursul deceniului urmator.

Adoptarea monedei euro, scrie Agerpres, obliga Polonia sa modifice si Constitutia, cu mentiunea ca   Guvernul de centru-dreapta al premierului Ewa Kopacz nu are majoritatea de doua treimi necesara in Parlament pentru a amenda Constitutia.




Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Circa 70 dintre polonezi nu vor moneda euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016