Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul de procedura fiscala s-a modificat. Ce ar trebui sa stim?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2011
Tags: modificare cod fiscal, prevederi cod fiscal, obligatii fiscale

Luna trecuta a intrat in vigoare Legea 126/2011 prin care se modifica reglementarile Codului de Procedura Fiscala. Se au astfel in vedere obligatiile fiscale in cazul sediilor secundare, plata ...

Luna trecuta a intrat in vigoare Legea 126/2011 prin care se modifica reglementarile Codului de Procedura Fiscala. Se au astfel in vedere obligatiile fiscale in cazul sediilor secundare, plata impozitului pe venitul din salariu, depunerea declaratiilor in mediul online sau inregistrarea fiscala a sediilor secundare.

Una dintre primele modificari efectuate este cea prin care se revine la plata impozitului pe venitul din salarii la sediul secundar inregistrat fiscal. In ceea ce priveste plata obligatiilor fiscale in cazul contribuabililor care au sedii secundare, modificarea efectuata asupra art. 26 alin. (2) obliga sediul secundar (platitor de impozit) sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor.

A fost modificat si art. 34 care reglementeaza acum competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor si care, potrivit legii, revine organului fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate acestea.

In continuare, modificarea prezenta la art. 114 alin. (6) mentioneaza ca cererea de corectare poate fi depusa sub sanctiunea decaderii in termen de 5 ani, nu in termen de 1 an, cu precizarea ca termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a efectuat plata. Articolul urmator care priveste ordinea stingerii creantelor se modifica astfel incat obligatiile fiscale principale sau accesorii se sting in ordinea vechimii, precizandu-se si faptul ca, in cazul stingerii creantelor fiscale prin dare în plata, se vor aplica prevederile art. 175 alin. (41).

In urma acestor noi reglementari, se poate face distinctia intre recuperarea sumelor prin executarea silita sau plata voluntara sau compensarea. In concret, in cazul in care sumele se recupereaza prin executare silita, stingerea se face conform art. 169 alin. (2), in ordinea vechimii. In schimb, in situatia in care contribuabilul aflat in executare silita plateste voluntar sau are sume de compensat, creanta se stinge in ordinea vechimii fara sa se tina cont daca sumele provin din obligatii fiscale principale sau din accesorii.

De asemenea, art. 83 a suferit modificari in sensul ca in prezent acesta precizeaza ca data depunerii declaratiilor prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania este data validarii acestora, dupa cum poate fi observat si din mesajul electronic de confirmare a validarii declaratiei, transmis de sistemul de validare si tranzactionare a informatiilor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul de procedura fiscala s-a modificat. Ce ar trebui sa stim?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016