Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal a devenit mingea de bataie a politicienilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, promulgarea, oamenii de afaceri, presedinte, finante, tva

In acest moment, oamenii de afaceri din Romania asteapta o decizie finala din partea presedintelui Klaus Iohannis in ce priveste promulgarea Codului fiscal.


Planurile de afaceri din 2016 depinde de reglementarile finale, asa cum atrage atentia si Zf.ro, care aminteste ca "inainte de expirarea ter­me­nului legal pentru promulgarea nou­lui Cod fiscal, nimeni nu stie soarta celei mai am­ple reforme de relaxare fis­cala din Ro­ma­nia din ultimul deceniu, dupa introdu­ce­rea cotei unice."

Potrivit sursei, presedintele Klaus Iohannis, aflat zilele trecute la BNR, a dat de inteles ca ar pu­tea sa retri­mi­ta noul Cod fiscal la Parla­ment, abordarea pru­dentei fiscale fiind sustinuta si de guver­na­torul BNR Mugur Isarescu, una dintre cele mai au­to­rizate voci.

"Atata vreme cat Codul fiscal e subiect de batalie politica, iar oamenii din business nu sunt consultati, ce co­mentarii se mai pot face? Din pozitia mea, nu pot judeca daca Codul fiscal e bun sau rau, dar cert este ca sunt in­clu­se niste reduceri de taxe, care nu pot avea de­cat un impact pozitiv. De altfel, s-a va­zut ca re­du­cerea TVA la alimente a sti­mu­lat con­su­mul. Este o disputa pur po­litica si nu are ni­mic a face cu mediul economic", a declarat Adri­an Por­fir, manager pe Europa de Sud-Est in ca­drul Joris Ide, grupul care contro­lea­za pro­du­catorul de materiale de constructii Megaprofil, citat de Zf.ro.

Referitor la Codul fiscal, FMI si Comisia Europeana si-au exprimat ingrijorarea, atragand atentia asupra faptului ca reducerea fiscalitatii are un puternic po­tential de dezechilibru bugetar.

"Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest cod fiscal ar revolutiona finantele Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite. Cred ca n-ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face aceasta. O asemenea schimbare este utila, insa fara sa puna in pericol anumite beneficii, cum ar fi suste­na­bilitatea finantelor publice, care a fost consolidata, cu eforturi serioase, in ultima perioada. in plus, aflati totusi in prag de an elec­toral, trebuie sa intelegem dis­tanta dintre tentatia po­litica si realitatea econo­mica", a declarat prese­dintele Klaus Iohannis, citat de sursa amintita.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal a devenit mingea de bataie a politicienilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016