Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comertul pe piata neagra va fi controlat prin noi masuri speciale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, controlul vamal, bagaje personale, bunuri fara caracter comercial, frontiera externa ue

S-au modificat prevederile aferente modului in care se desfasoara controlul vamal la frontiera externa UE. Astfel, din luna noiembrie urmeaza sa se aplice noi reglementari pentru controlul vamal asupra bagajelor personale.



Mai exact, de la 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunitatii europene (Serbia, Ucraina si Republica Moldova), se vor aplica instructiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra urmatoarelor bunuri introduse de catre calatori, pe teritoriul Romaniei, in bagajele personale: produse din tutun, bauturi alcoolice, carburant, flori si plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahar rafinat, faina, tarate, fructe si legume proaspete.

Aceste instructiuni se vor aplica in faza pilot incepand cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet.
 
Incepand cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunitatii europene unde controlul vamal se realizeaza de catre Romania (Serbia, Ucraina si Republica Moldova) se vor aplica instructiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra urmatoarelor categorii de bunuri introduse de catre calatori in bagajele personale: produse din tutun, bauturi alcoolice, carburant, flori si plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahar rafinat, faina, tarate, fructe si legume proaspete. Aceste instructiuni se vor aplica in faza pilot incepand cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet.

Instructiunile in cauza au la baza utilizarea unei aplicatii informatice care permite autoritatii vamale identificarea cazurilor in care anumiti calatori introduc in mod frecvent in Romania cantitati semnificative de produse de genul celor mentionate mai sus, pe care le declara a fi destinate consumului personal si pe care apoi le comercializeaza pe piata neagra.

In acest sens, calatorii trebuie sa declare in scris bunurile continute in bagajele personale prin completarea "Declaratiei de bunuri fara caracter comercial", pusa la dispozitie gratuit de birourile vamale.

Aceste instructiuni au fost elaborate de Directia Generala a Vamilor si aprobate de
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ca urmare a constatarilor facute de autoritatea vamala cu ocazia actiunilor de control desfasurate in luna septembrie a acestui an, cu privire la marfurile introduse in tara de calatori, care prin valorificarea lor pe piata neagra, conduc la evaziune fiscala si indirect, la afectarea productiei interne de astfel de marfuri.

Sursa: ANAF


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comertul pe piata neagra va fi controlat prin noi masuri speciale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016