Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisarul european Corina Cretu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre absorbtia fondurilor europene in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 07 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: comisarul european, corina cretu, fonduri europene, proiecte

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a avut vineri, 4 martie, o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta, printre altele, despre relansarea absorbtiei fondurilor structurale si de investitii in Romania, despre flexibilizarea procedurilor privind accesul la fondurile de coeziune si dezvoltare strategica pentru Romania, precum si despre buna colaborare dintre Comisia Europeana si autoritatile din Romania.

   
Astfel, un punct important pe agenda vizitei a fost lansarea in premiera in Romania a proiectului "Regiuni mai putin dezvoltate" pentru perioada de programare 2014-2020, o initiativa care prezinta numeroase avantaje pentru Romania, precum sustinerea autoritatilor locale si centrale in cresterea eficientei utilizarii banilor publici si integrarea expertizei actorilor regionali in procesul de absorbtie a fondurilor de coeziune.
       
Potrivit oficialului european,''initiativa vizeaza in mod special Romania, pentru ca este prima dintre statele membre unde este implementat proiectul pilot, fiind prioritare regiunile de dezvoltare Nord-Est si Nord-Vest. in functie de rezultatele initiale, si alte regiuni din Romania, al caror PIB este mai mic de 50% din media UE: Sud, Sud-vest si Sud –Est, vor putea fi incluse pe viitor in acest program."
       

Totodata, au existat discutii despre revizuirea mecanismelor de evaluare si relansarea absorbtiei fondurilor europene. Comisarul european Corina Cretu a precizat:

''La finalul anului 2015, Romania a atins un grad de absorbtie a finantarii de circa 74% pentru intervalul 2007-2013. Doua treimi din bugetul total de 347 de miliarde de euro alocat statelor membre, in aceasta perioada, prin Politica de coeziune, au fost destinate regiunilor mai putin dezvoltate, al caror PIB pe cap de locuitor a fost mai mic de 75 % fata de media UE.''
        
De asemenea, comisarul Corina Cretu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre importanta finantarii proiectelor prioritare in domeniile Educatiei si Sanatatii – in primul rand despreconstructia si modernizarea unitatilor de invatamant si creselor din mediul rural, precum si despre constructia celor trei spitale regionale la standarde europene in Romania.
    
Comisia Europeana pune la dispozitia Romaniei fonduri importante pentru dezvoltare, iar Administratia Prezidentiala joaca un rol cheie, impreuna cu Parlamentul si Guvernul Romaniei, pentru orientarea finantarilor catre proiecte inovatoare, menite sa stimuleze cresterea competitivitatii economice si reducerea decalajelor de dezvoltare.

Sursa: Comisia Europeana
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisarul european Corina Cretu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre absorbtia fondurilor europene in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016