Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana anunta un nou proiect. Idei inovatoare pentru economia circulara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 06 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: proiecte, comisia europeana, inovation delas, schema-pilot

Comisia Europeana a lansat joi recent Innovation deals, o noua schema-pilot pentru sprijinirea ideilor inovatoare din domeniul mediului. Ea va incerca sa gaseasca solutii optime pentru ca acestea sa ajunga pe piata cat mai rapid, fara a fi impiedicate de reglementarile in domeniu.


Toti cei ce au in vedere proiecte ce ar putea contribui in mod esential la planul de actiune pentru economia circulara au fost invitati sa isi exprime interesul. Proiectele selectate vor beneficia de acces la un cadru de cooperare stransa, ce reuneste organisme de reglementare nationale, locale si europene. Astfel, cerintele de reglementare nu vor constitui o piedica in implementare. Termenul-limita pentru exprimarea interesului este 15 septembrie 2016.
       
Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a declarat: "Lansarea proiectului Inovation Deals reprezinta un nou mod de lucru care aduce laolalta obiectivele economiei circulare si mai bunei legiferari. Testam un nou mod de a oferi sprijin practic si pragmatic unui numar mic de inovatori care doresc sa aduca pe piata proiecte valoroase, in beneficiul cetatenilor nostri si mediului. Abordarea barierelor de reglementare si asigurarea stabilitatii cadrului legal sunt esentiale pentru a mentine Europa in fruntea economiei ecologice."    
    
Orice inovator sau grup de inovatori care doreste  sa introduca un produs sau serviciu din sfera economiei circulare pe piata poate participa la schema-pilot, trecand in revista obstacolele de natura juridica cu care se confrunta.

Comisia va clasifica propunerile pe baza de criterii clar definite si va selecta un numar maxim de 5 proiecte pentru participarea in program. Implementarea lor va demara in ianuarie 2017. Proiectele nu beneficiaza de finantare, ele bazandu-se pe un model practic de cooperare.
    
   
Context

Interpretarile diferite si/sau modurile de transpunere a legislatiei nationale, locale si UE, precum si ritmul rapid de inovare, au condus la politici si cadre legislative care nu sprijina intotdeauna in mod adecvat inovatiile si adoptarea lor pe piata.

Initiativa Innovation deals, introdusa in Pachetul pentru o economie circulara adoptat de Comisia Europeana in decembrie 2015, are scopul de a ajuta la rezolvarea acestei probleme, fara a submina in vreun fel obiectivele de mediu stabilite de comun acord. Pachetul include un plan de actiune, ce stabileste un program concret si ambitios de masuri care acopera intregul ciclu: de la productie si consum la gestionarea deseurilor si piata pentru materiile prime secundare.

Sursa: Comisia Europeana
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana anunta un nou proiect. Idei inovatoare pentru economia circulara":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016