Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana distribuie 265 milioane euro pentru IMM-uri si Cercetare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: investitii, comisia europeana, cercetare-dezvoltare, imm-uri, corina cretu

Comisia Europeana a aprobat miercuri, 20 iulie 2016, modificarea Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro, in interiorul programului, pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare "Un sistem de productie inovativ si eco-eficient" si ",Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate".

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu apreciaza ca:
 
"Prin aceasta decizie, Romania beneficiaza de o sansa in plus pentru finantarea domeniilor de succes din Programul Operational Sectorial ,,Cresterea Competitivitatii Economice". Cele doua axe prioritare, ce vor primi finantare in plus, au functionat bine si au depasit plafonul de investitii prevazut initial. Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeana, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul national. Comisia Europeana si autoritatile romane vor continua sa depuna impreuna toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare 2007-2013 sa fie folositi la maximum in Romania."
 
Decizia Comisiei Europene suplimenteaza alocarea atat pentru Axa prioritara 1 "Un sistem de productie inovativ si eco-eficient", cu peste 155 de milioane de euro, cat si pentru Axa Prioritara 2 "Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate", cu aproape 110 milioane de euro. Cei aproximativ 265 de milioane de euro, realocati in interiorul POS CCE, provin din domenii in care Romania a intampinat dificultati de implementare.
 
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a creste productivitatea intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii. Contributia Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, in cadrul acestui program operational sectorial este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Sursa: Comisia Europeana
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana distribuie 265 milioane euro pentru IMM-uri si Cercetare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016