Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat MFP privind corectitudinea extragerilor loto organizate recent

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 19 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: mfp, comunicat, extrageri loto, loteria bonurilor fiscale

In legatura cu informatiile aparute astazi in mass media referitoare la legalitatea extragerilor organizate in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:


Toate extragerile organizate in cadrul Loteriei bonurilor fiscale au respectat prevederile legale in vigoare.

La extragerea ocazionala organizata in data de 13 aprilie a.c. in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale precum si cele ale Ordinului ministrului finantelor publice nr.417/2015 pentru aprobarea Instructiunilor de punere in aplicare a Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, a Regulamentului de organizare si desfasurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, a modelului si continutul cererii de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale, precum si pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuarii extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, Comisia pentru supravegherea efectuarii extragerilor, formata din reprezentanti Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si C.N. Loteria Romana, s-a reunit la studioul TV al CN Loteria Romana pentru a proceda conform Regulamentului de organizare si desfasurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, la cantarirea bilelor cu care urma a se efectua extragerea precum si la verificarea urnelor.

in cadrul simularilor viitoarei extrageri, s-a concluzionat ca pot aparea dificultati in randul participantilor, datorita faptului ca in cazul Loteriei bonurilor fiscale cifrele extrase din cele trei urne reprezinta de fapt o valoare exprimata in bani, iar aceasta trebuie citita de la stanga la dreapta. Astfel, pentru ca si ordinea de extragere din urne sa fie in concordanta cu modul de citire a rezultatului obtinut si pentru a facilita receptarea corecta si a evita confuzia in randul participantilor la Loteria bonurilor fiscale, Comisia a decis sa procedeze, in cadrul celei de a III-a etape, care se refera la suma castigatoare, la extragerea bilelor incepand cu cifra sutelor.

Precizam ca aceasta masura nu a afectat in niciun fel caracterul aleator al extragerii, care in fapt reprezinta singura conditie de fond a unei extrageri loteristice care garanteaza nevicierea rezultatului.

Mentionam totodata faptul ca, aceasta decizie a fost facuta publica si astfel, in cadrul extragerii televizate, transmisa in direct si in prezenta reprezentantilor mass-media, s-a precizat in mod transparent, ca prima cifra extrasa in cadrul celei de-a III-a etape, este cea a sutelor, urmata de cea a zecilor, respectiv a unitatilor.

Incepand cu cea de-a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale, desfasurata in data de 28 iunie 2015, si pana in prezent, pentru stabilirea zilei si sumei castigatoare a bonurilor fiscale, sunt aplicabile prevederile Ordonantei Guvernului 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.166/2015, precum si cele ale Ordinului ministrului finantelor publice nr.417/2015 pentru aprobarea Instructiunilor de punere in aplicare a Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, a Regulamentului de organizare si desfasurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, a modelului si continutul cererii de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale, precum si pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuarii extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, modificat si completat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.755/2015.

Subliniem ca toate extragerile aferente Loteriei bonurilor fiscale, de la infiintare pana in prezent, s-au desfasurat cu respectarea deplina a prevederilor legale in vigoare la momentul desfasurarii acestora precum si a principiului transparentei procesului de selectare a bonurilor castigatoare, iar o eventuala restituire a premiilor acordate nu poate fi pusa in discutie.


Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat MFP privind corectitudinea extragerilor loto organizate recent":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016