Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat MFP referitor la indemnizatiile managerilor din companiile de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, mfp, salarii manageri, directori, companii de stat, derapaje

In ce priveste indemnizatiile managerilor (director general/presedinte), MFP mentioneaza urmatoarele:

Pentru implementarea OUG 109/2011 toate companiile de stat trebuie sa introduca managementul privat. Acest proces a inceput in 2012, a continuat in prima parte a anului 2013 si se deruleaza in continuare.

    Pana la implementarea OUG 109/2011 salariile managerilor erau limitate la nivelul salariului unui secretar de stat. Dupa implementarea OUG 109/2011, salariile managerilor sunt stabilite pe baza recomandarilor companiilor private de recrutare, si aprobate de Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) sau, dupa caz, Consiliile de Administratie (CA) ale Regiilor Autonome.Ministerul Finantelor Publice avizeaza proiectele bugetelor de venituri si cheltuieli (BVC) pentru 157 de operatori economici la care statul este actionar majoritar care se aproba ulterior prin Hotarare de Guvern sau Ordin comun al ministerelor implicate. Datele prezentate public in ultimele zile privind salarizarea sunt cele transmise de catre conducerile companiilor si incluse in propunerile de BVC.

    Analizand proiectele de BVC-uri, s-a constatat o practica neunitara in ceea ce priveste atat nivelurile salariilor managerilor propuse prin BVC cat si platile efective facute in primul trimestru al anului 2013.

    Toate proiectele de BVC-uri primite la Ministerul Finantelor Publice continand propuneri privind salariile managerilor sunt semnate de catre conducerile companiilor respective, aprobate de catre AGA sau CA, si avizate de ministerele de resort.

    Pentru a introduce o abordare unitara in politica de salarizare a companiilor de stat, in conformitate cu bunele practici internationale, Guvernul a aprobat modificarea OUG 109/2011 introducand limite maxime pentru remuneratia bruta fixa ce se acorda managerilor, la nivelul a 6 salarii medii brute pe ramura.

    Aceasta plafonare va elimina riscul unor derapaje in politica salariala a companiilor de stat, risc sesizat in urma analizei proiectelor de BVC-uri pentru 2013.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat MFP referitor la indemnizatiile managerilor din companiile de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016