Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat privind plata a diferentelor de impozit pe venit si contributii de asigurari sociale de sanatate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, formularul 630, og nr92/2003, diferentele de impozit pe venit, penalitati

Redam mai jos noul comunicat emis de Directia de Finante in ce priveste termenul de plata a diferentelor de impozit pe venit si contributii de asigurari sociale de sanatate.




Va informam astfel ca, in aceasta perioada, se emit de catre organul fiscal deciziile de impunere anuala (formularele 250 "Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice", formularul 251 "Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din strainatate de persoanele fizice", formularul 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate") pe baza datelor din declaratiile privind veniturile realizate si a celorlalte informatii existente in evidenta fiscala.

Persoanele fizice care primesc o astfel de decizie anuala trebuie sa cunoasca faptul ca atunci cand din decizie reiese diferenta de impozit stabilita in plus (randul 9, lit. a) din formularul 250) sau diferenta de impozit de plata (randul 8 din formularul 251) sau diferenta de contributii stabilita in plus (cap.II rd. 4a din formularul 630) au obligatia achitarii acestor diferente de impozit si contributii in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere.

In situatia depasirii termenului de 60 de zile, veti datora dobanzi si penalitati de intarziere.  Dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobanzii este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.

Penalitatile de intarziere se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul penalitatii de intarziere este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere.

Temei legal: - art. 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare - art. 119, art. 120^1 si art. 120 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: Finante Arges
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat privind plata a diferentelor de impozit pe venit si contributii de asigurari sociale de sanatate":
Rating:

Nota: 4.57 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016