Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concluzii dintr-o conferinta de presa pe tema reducerii CAS. Care au fost declaratiile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, victor ponta, investitiile, conferinta de presa, faliment, investitorii

Zilele trecute, premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa la Palatul Victoria in timpul careia a laudat initiativa reducerii CAS. Ponta a prezentat si realizarile inregistrate ca premier, facind comparatii cu cifrele macroeconomice inregistrate in epoca Basescu, anunta HotNews.ro.


Conferinta s-a incheiat prin plecarea premierului, a ministrului de Finante, Ioana Petrescu, si a consilierului Cristian Socol, "in urma valului de intrebari incomode", anunta HotNews.ro.

Potrivit aceleiasi surse, Victor Ponta a declarat ca exista spatiu fiscal pentru reducerea CAS si a anuntat o crestere substantiala a incasarilor la buget fata de anul trecut. Acesta nu a oferit insa un raspuns in ce priveste incasarile din 2014 fata de programarea pentru acest an.

Redam mai jos unele dintre principalele declaratii ale premierului Victor Ponta, asa cum au fost preluate de HotNews.ro:

    Azi am avut o noua discutie cu mediul de afaceri si am primit semnale politice legate de o masura economica - scaderea CAS ca masura care sa aiba ca scop principal crearea de locuri de munca sau fiscalizarea celor existente si sint pe piata neagra.
     
     
    Cred ca e esential pentru Romania sa vedem exact de unde am pornit, ce politici economice am implementat in 2012-2014.

    Multumesc reprezentantilor mediului de afaceri, care au reafirmat azi sprijinul pentru scaderea CAS.

    Vreau sa constat cu placere ca proiectul de lege a fost votat in unanimitate si salut declaratia de azi a dlui Blaga.

    Reducerea CAS va fi nu doar adoptata, ci poate fi si pastrata in anii care urmeaza.
    Dincolo de calculul de contabil de CAP, este sustenabila.
    Este important ca in baza rezultatelor obtinute in cei 2,5 si jumatate, impactul negativ de 4,8 mld lei (bani ramasi la firmele private) e recuperat prin: 1,3 mld lei incasari la CASS, 1,5 mld incasari in plus din TVA din partea potentialelor noi investitii, in baza noii legi a insolventei doar 10% din cei peste 40 mld datorati statului ar insemna cel putin 4 mld lei.
    Cresterea venitului minim va duce la incasari bugetare.
    Cel mai important este sa cream noi locuri de munca, sa sprijinim investitiile straine directe.
    Daca nu luam in acest an masura, nu o vom mai lua niciodata.


    Vreau sa remarcati ca Romania a trecut de la cea mai grava recesiune de dupa 2000 la o crestere stabila si fundamentata.

    In conformitate cu previziunile, cresterea poate fi sustenabila daca indeplinim citeva conditii. Cel mai cerut lucru de catre mediul de afaceri este scaderea taxarii muncii.

    In ceea ce priveste deficitul, vreau sa remarcati ca de la un deficit urias in 2009, Romania a reusit una dintre cele mai drastice ajustari ale deficitului si, cu siguranta, si in 2014 Romania isi va respecta toate obligatiile.

    Aceste lucruri au fost realizate, si sa nu se uite, in conditiile in care am avut de achitat peste 3 miliarde de euro - decizii judecatoresti, restituirea contributiilor de sanatate, restituirile de proprietati, arierate.

    Romania in 2012-2014 si-a achitat toate transele la FMI, imprumut facut in 2009, si nu ne-am mai imprumutat nici un dolar.

    In acest moment, rezerva din Trezorerie este de aproape 6 miliarde lei.
    Din fericire, Romania a trecut de la un mare risc de faliment la una din tarile cu cel mai scazut risc, si asta asigura nu doar investitorii, ci si creditorii.

    S-a reflectat acest lucru in scaderea de aproape 5 ori a costurilor de imprumut.
    Cel mai important lucru e ca Romania dupa 2012 a reusit sa-si relanseze productia industriala si e important ca trendul de reindustrializare sa fie sprijinit prin scaderea taxarii muncii.

    Investitiile straine directe, dupa cel mai scazut nivel in 2011, au continuat sa creasca.

    Nu sint investitii volatile, finaciare, ci investitii in industrie.
    Despre fondurile europene, vreau ca cifrele sa vorbeasca singure.
    Am adoptat si masuri mai putin populare, dar necesare, puteam sa facem ca in 1997-2000, sa marim acciza la 14 centi pe litru si sa facem zero km.
    Ne-am asumat o crestere de 7 centi la litru, pentru transportatorii rutieri licentiati o parte importanta din acciza se intoarce.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concluzii dintr-o conferinta de presa pe tema reducerii CAS. Care au fost declaratiile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016