Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concluzii dupa reuniunea Consiliului National Tripartit privind transferul contributiilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 01 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: cartel alfa, transferul contributiilor, salariul net, patronate, sindicate

Premierul Mihai Tudose si o parte a membrilor executivului s-au intalnit marti la Palatul Victoria cu reprezentantii marilor confederatii sindicale si patronale din Romania, in formatul reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Temele centrale de pe agenda discutiilor au vizat proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contributiilor de la angajator la angajat, si cresterea salariului minim brut pe economie.
 
Va recomandam si:
 
 
 
 
 
In ceea ce priveste trecerea unei parti a contributiilor de la angajator la angajat in 2018, premierul Mihai Tudose si ministrul de finante, Ionut Misa, au reiterat ideea ca aceasta masura nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici in sectorul public, nici in cel privat. „Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creste. Mediul de afaceri mi-a spus ca e o oportunitate de a-si plati mai bine oamenii”, a subliniat seful executivului, referindu-se la efectele acestei modificari legislative. Patronatele au apreciat ca este vorba despre o masura foarte buna, sindicatele s-au pronuntat pentru pastrarea actualei legislatii in ceea ce priveste plata contributiilor pe salarii.
 
Cresterea salariului minim la 1.900 de lei incepand de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreata de reprezentantii sindicatelor si nu a intampinat opozitie din partea celor ai patronatelor, cu mentiunea ca este necesara dezvoltarea infrastructurii, in special in zona transporturilor si agriculturii, pentru exploatarea optima a potentialului pe care il are Romania in materie de dezvoltare a afacerilor. In context, premierul Mihai Tudose a anuntat ca actualul guvern are in vedere o schimbare de paradigma in ceea ce priveste infrastructura de transport si a facut referire la intalnirea pe care urma sa o aiba in cursul de azi, pe aceasta tema, cu reprezentantii Bancii Mondiale.
 
Sursa: Guvernul Romaniei
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concluzii dupa reuniunea Consiliului National Tripartit privind transferul contributiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016