Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consiliul elimina deficitul de finantare. Masuri pentru tineri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: somajul, tineri, ocuparea foreti de munca, formare profesionala, combatere a somajului

Consiliul Uniunii Europene doreste sa accelereze lupta impotriva somajului in randul tinerilor. La 21 aprilie, Consiliul a convenit sa creasca in mod semnificativ platile in avans in cadrul Initiativei privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor (ILMT). In loc de aproximativ 67 de milioane EUR, statele membre vor primi aproximativ 1 miliard EUR in 2015 drept plati in avans, care sa le permitasa puna in aplicare rapid masuri pentru ocuparea fortei de munca in randul tinerilor. Aproximativ 7 milioane de tineri europeni nu au un loc de munca in prezent si nu urmeaza studii sau cursuri de formare profesionala.



„Cresterea drastica a platilor in avans reflecta angajamentul nostru ferm de combatere a somajului in randul tinerilor in Europa. De fapt, lipsa de prefinantare este actualmente unul dintre principalele obstacole care impiedica mobilizarea rapida a resurselor din cadrul Initiativei privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor. Presedintia letona colaboreaza acum cu Parlamentul European pentru a se asigura ca noile norme sunt adoptate cat mai curand posibil”, a afirmat Janis Reirs, ministrul de finante al Letoniei si presedintele Consiliului.

Asigurarea unei mase financiare critice

Majorarea platilor in avans ar urma sa fie realizata prin cresterea ratei de prefinantare a alocarii specifice pentru ILMT la 30 %. Nivelul actual de prefinantare pentru ILMT se ridica la 1 % (1,5 % pentru statele membre care beneficiaza de asistenta financiara). Experienta arata ca in conformitate cu normele actuale nu este posibil sa se atinga masa financiara critica pentru a le permite statelor membre sa inceapa punerea in aplicare a actiunilor ILMT. Din cauza lipsei de fonduri, statele membre nu pot avansa suficiente plati catre beneficiari.

Acest lucru afecteaza considerabil inceperea proiectelor menite sa ajute tinerii europeni sa-si gaseasca un loc de munca sau un stagiu. Statele membre care inregistreaza cele mai ridicate niveluri ale somajului in randul tinerilor se confrunta cu cele mai mari constrangeri bugetare. Proiectul de regulament ar oferi o solutie la aceasta problema in beneficiul tinerilor, astfel cum a solicitat Consiliul European.

Majorarea platilor in avans nu necesita nicio schimbare in cadrul financiar multianual al UE sau un buget rectificativ. Aceasta ofera impactul maxim in sprijinirea beneficiarilor, in limitele bugetului disponibil.

Context

ILMT a fost aprobata de Consiliul European in februarie 2013. Scopul sau este de a oferi finantare suplimentara in valoare de 6,4 miliarde EUR in perioada 2014-2020 pentru promovarea ocuparii fortei de munca in randul tinerilor in regiunile cele mai afectate de somajul in randul tinerilor. Regiunile eligibile sunt


    cele in care rata somajului in randul tinerilor pentru tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani a depasit 25 % in 2012 si

    cele in care somajul in randul tinerilor a depasit 20 % in 2012 si care se afla in statele membre in care somajul in randul tinerilor a depasit 30 % in acelasi an


A fost rezervat un buget specific pentru ILMT in valoare de 3,2 miliarde EUR. Acesta nu necesita nicio cofinantare la nivel national. Inca 3,2 miliarde EUR suplimentare provin din alocarile de la Fondul social european pentru statele membre pentru perioada de programare 2014-2020.

Etapele urmatoare

Pozitia convenita de Consiliu serveste drept mandat pentru presedintia letona sa poarte discutii cu reprezentantii Parlamentului European. Dupa ajungerea la un acord intre Consiliu si Parlament, ambele institutii trebuie sa aprobe rezultatul in mod oficial.

Sursa: Consiliul Uniunii Europene
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consiliul elimina deficitul de finantare. Masuri pentru tineri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016