Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contractele de leasing devin nerentabile. TVA-ul se deduce doar pe jumatate!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: deductibilitate tva, autovehicule, contract leasing, deducere tva leasing, decizia ue nr232

Am publicat zilele trecute continutul integral al Decizie UE nr. 232 privind derogarea de la limitarea dreptului de deducere TVA.



Va reamintim ca printr-o scrisoare inregistrata de Comisie in data de 27 septembrie 2011, Romania a solicitat autorizarea introducerii unor masuri speciale privind anumite vehicule rutiere motorizate care deroga de la acele dispozitii ale Directivei 2006/112/CE care reglementeaza dreptul persoanei impozabile de a deduce TVA platita pentru achizitionarea de bunuri si servicii si de la dispozitiile care impun plata taxei pentru bunurile unei intreprinderi utilizate in alte scopuri decat cele profesionale.

Potrivit documentului, restrictionarea dreptului de deducere in cadrul masurilor speciale ar trebui sa se aplice in cazul TVA platite pentru cumpararea, achizitia intracomunitara, importul, inchirierea sau leasingul avand ca obiect anumite vehicule rutiere motorizate si pentru cheltuielile legate de acestea, inclusiv achizitia de combustibil.

Astfel, prin derogare de la articolul 168 din Directiva 2006/112/CE, Romania este autorizata sa limiteze la 50 % dreptul de deducere a TVA aferente cumpararii, achizitiei intracomunitare, importului, inchirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate si a TVA aferente cheltuielilor legate de vehiculele respective, in cazul in care vehiculul nu este utilizat exclusiv in scopuri profesionale.

Restrictia prevazuta in primul paragraf nu se aplica vehiculelor rutiere motorizate avand o masa totala maxima autorizata care depaseste 3500 kg sau mai mult de noua scaune, inclusiv scaunul soferului.

Este astfel limitat dreptul de deducere TVA la 50% inclusiv pentru vehiculele obtinute prin contract de leasing si/sau inchiriere. Exceptii se aplica insa in urmatoarele cazuri:

(a) vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;
(b) vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;
(c) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
(d) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane sau pentru instruire de catre scolile de soferi;
(e) vehiculele utilizate pentru inchiriere sau leasing;
(f) vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial.


Puteti consulta Decizia UE nr. 232 AICI.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contractele de leasing devin nerentabile. TVA-ul se deduce doar pe jumatate!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016