Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Control fiscal: 10 000 timbre de accize falsificate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Nov. 2012 Exclusiv
Tags: servicii fisc, timbre acciz, falsificate, marfa contrafacuta, productie alcoolica, timbru acciz

In urma unor controale recente efectuate de catre Serviciul Fiscal de Stat pentru depistarea operativa a marfii contrafacute, a fost identificat la inceputul lunii noiembrie 10.000 de timbre de acciz cu elemente de contrafacere aplicate unui lot de productie alcoolica, marfa fiind depozitata intr-un depozit en-gros din sectorul Ciocana al municipiului Chisinau.


Conform articolului 262 din Codul fiscal, actiunea de a comercializa, transporta sau depozita marfuri cu timbre de acciz falsificate se sanctioneaza cu o amenda in marime de 50.000 lei, iar in cazul comiterii repetate - cu 100.000 lei. incalcarile legislative enuntate mai sus comise a treia oara si mai mult, se penalizeaza cu o amenda  de 250.000 lei pentru fiecare caz.

S-a constatat de catre autoritati ca, in cazul amintit, prejudiciul estimativ adus statului prin neincasarea accizelor constituie aproximativ 100.000 lei.

Serviciul Fiscal de Stat va continua sa monitorizeze piata bauturilor alcoolice cu scopul  excluderii din circulatie a timbrelor de acciz contrafacute, obiectivul dat fiind posibil de atins datorita unui nivel inalt de pregatire profesionala al functionarilor fiscali si instruirii continue a acestora  privind metodele moderne de contracarare a fenomenului falsificarii timbrelor de acciz.

Produsele alcoolice pot fi verificate accesind portalul servicii.fisc.md, prin intermediul sectiunii "Verificarea Timbrului de acciz/Fii informat despre ceea ce consumi!"


Sursa: servicii.fisc.md
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Control fiscal: 10 000 timbre de accize falsificate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016