Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Corina Cretu: Viitorul european trebuie sa ne gaseasca pe deplin pregatiti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: comisia europeana, corina cretu, proiectele, ministerul transporturilor

"Comisia Europeana este foarte interesata de acest document strategic deoarece el reprezinta o pre-conditie pentru accesarea fondurilor UE pentru marile proiecte de transport in perioada 2104 ? 2020. inainte de a porni la drum, la orice drum, este bine sa avem o harta si sa fim hotarati in legatura cu traseul pe care vrem sa mergem.", a precizat comisarul dupa incheierea intalnirii.


Cei doi demnitari au discutat despre progresele inregistrate de Romania in realizarea Masterplanului, despre asteptarile Comisiei Europene in legatura cu continutul acestuia si despre pasii pe care autoritatile de la Bucuresti ii mai au de facut pentru finalizarea lui.

"Vreau sa-l pe felicit ministrul Rus pentru pasii pe care i-a facut deja in vederea finalizarii Master Plan-ului. Am fost bucuroasa sa aflu ca a existat o colaborare foarte buna intre serviciile Comisiei si Ministerul Transporturilor in cadrul acestui proces.", a precizat Corina Cretu.

"Desigur, mai sunt subiecte care trebuie clarificate, iar unele dintre ele sunt extrem de importante, ca, de exemplu: stabilirea criteriilor dupa care proiectele vor fi sortate in ordinea prioritatii, evaluarea strategica a impactului asupra mediului si o serie de chestiuni tehnice legate de transportul maritim si de cel pe cale ferata.", a adaugat oficialul european.


La final, comisarul Cretu s-a angajat sa continue colaborarea stransa intre serviciile Comisiei si Ministerul Transporturilor in vederea finalizarii Masterplanului, si a incheiat evocand un fragment din dialogul purtat cu ministrul Rus:

"Domnul ministru Rus spune ca stramosii nostri au facut la 1918 Marea Unire, iar noi ar trebui sa fim in stare, la 100 de ani de la Marea Unire, sa facem Marea Integrare a regiunilor tarii, prin intermediul retelei de transport.

Cuvintele domnului ministru mi-au adus aminte de ceea ce spunea Iuliu Maniu la 1 decembrie 1918 – ca infaptuirea unitatii nationale este un triumf al libertatii omenesti. Este foarte important ca, in spiritul aceleiasi libertati, sa infaptuim unirea tuturor romanilor prin eliminarea discrepantelor care inca exista astazi intre regiunile Romaniei.

Acelasi Iuliu Maniu spunea imediat dupa Unire ca «Europa de maine va fi aceea a uniunilor, a confederatiilor, iar acest moment inexorabil nu trebuie sa gaseasca poporul nostru nepregatit.» Vreau sa-i multumesc domnului ministru pentru eforturile pe care le face pentru ca viitorul european sa ne gaseasca pe deplin pregatiti."

Sursa: Sc.europa.eu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Corina Cretu: Viitorul european trebuie sa ne gaseasca pe deplin pregatiti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016