Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresterea TVA colectat in trimestrul III, rezultat al actiunilor de control desfasurate de ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 16 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: tva, anaf, evaziune fiscala, comert en gros

In vederea asigurarii cresterii conformarii fiscale la declarare si plata a obligatiilor fiscale, precum si pentru asigurarea unui climat concurential onest, Agentia Nationala de Administrare Fiscala continua lupta impotriva evaziunii fiscale.

Din analiza riscului de nedeclarare/neplata a obligatiilor fiscale pe domenii de activitate a rezultat ca domeniu prioritar de risc fiscal, activitatea de comercializare desfasurata in marile centre comerciale en gros.
 
In acest sens, in perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2017, au fost planificate si realizate actiuni de monitorizare a 4523 contribuabili care au sediul social/ domiciliul fiscal/sediul secundar declarat in zona depozitelor en gros si a 4 mari centre de comercializare a bunurilor de larg consum, din Bucuresti si Ilfov, care prezinta risc fiscal ridicat.
 
In urma monitorizarii rezultatelor acestor actiuni de control s-a constatat o crestere cu 7,23 % a TVA colectata in trimestrul III, fata de trimestrul precedent din anul 2017, aferenta contribuabililor monitorizati, precum si o crestere de 22,32% a TVA colectata declarata de contribuabilii verificati.
 
Pana in prezent, din totalul contribuabililor monitorizati, au fost verificati un numar de 549, selectati in baza analizelor de risc specifice.
 
Mai mult, ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 11.702.531 lei (amenzi si confiscari), respectiv:
 
>>s-au aplicat 852 sanctiuni contraventionale principale (846 amenzi si 6 avertismente), valoarea totala a amenzilor fiind de 8.808.847 lei;
>> s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 2.893.684 lei respectiv:
- sume (numerar) in valoare de 608.734 lei;
- venituri ilicite in in valoare totala de 138.669 lei;
- bunuri in valoare de 2.146.281 lei(reprezentand articole de incaltaminte, imbracaminte si alte bunuri casnice);
>> a fost interzisa desfasurarea uneia dintre activitatile de comert en gros sau cu amanuntul in cazul a 17 contribuabili care desfasurau simultan, in mod nelegal, aceste activitati in aceeasi suprafata de vanzare.
 
Precizam ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala va continua actiunile de control/monitorizare a tuturor agentilor economici care prezinta risc fiscal ridicat, avand ca scop continuarea combaterii evaziunii fiscale in toate domeniile economice.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresterea TVA colectat in trimestrul III, rezultat al actiunilor de control desfasurate de ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016