Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum ajuta Start-Up Nation companiile in crestere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 17 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: start-up nation, finantare, companii, programul start up nation

Daca va doriti o afacere, insa fondurile nu sunt suficiente, fiti cu ochii pe programele noi de finantare organizate de statul roman, dar si de institutii de creditare private prin care puteti beneficia de fonduri nerambursabile.

Programul Start Up Nation e doar un astfel de exemplu, cu privire la care v-am informat periodic. Si chiar daca sesiunea de inscriere s-a finalizat, urmariti cu atentie noutatile referitoare la o noua sesiune de finantare si trimiteti la timp proiectele pentru a putea beneficia de sprijin financiar. 

In ce priveste acest program, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a semnat miercuri 20 de acorduri de finantare pentru programul Start-up Nation, cu o suma totala de aproape 4 milioane de lei, iar in cadrul acestor acorduri se vor crea 155 de noi locuri de munca.
 
Anuntul a fost facut recent de ministrul de resort, Ilan Laufer, in cadrul unei conferinte de presa.
 
"Vreau sa vorbesc despre programul Start-Up Nation si vreau sa va dau cateva informatii ce fac referire la acordurile de finantare pe care le vom semna astazi. Sunt 20 de companii, nou-infiintate, sunt start-up-uri. Finantarea totala solicitata de aceste 20 de companii este de 3,987 milioane de lei. Vor crea 155 de noi locuri de munca, in medie sunt 7,75 de locuri de munca per companie, din care 45 sunt create pentru absolventi, someri sau persoane defavorizate, ceea ce inseamna o medie de 2,25 de locuri de munca pe companie", a declarat Laufer, citat de Agerpres.
 
Totodata, acesta a declarat ca domeniile de activitate pentru care au aplicat cele 20 de companii care au semnat contracte sunt: fabricarea altor articole de imbracaminte (7 companii), fabricarea painii, prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie (4 companii), fabricarea de incaltaminte (2 companii), activitate de realizare a soft-urilor la comanda (2 companii) si cate o companie din domeniile fabricarii biscuitilor si piscoturilor, mobilei pentru birouri si magazine, articolelor de imbracaminte, fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructie, fabricarea de mobila.
 
"Asta inseamna ca exista foarte multe idei, foarte multe start-up-uri si lucrul acesta ma bucura foarte mult si vad ca foarte multi dintre cei care sunt astazi in zona aceasta, de a fi finantati, adica cu punctaje de 100 si 95 de puncte, in mod special, sunt companii care vor aduce plus valoare in economie, iar lucrul asta ma bucura si chiar cei care se afla in top au trecut chiar si asteptarilor noastre", a precizat Ilan Laufer.
 
Conform datelor oficiale, citeaza aceeasi sursa, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost inregistrate in programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse in ultimele cinci zile ale sesiunii. Programul Start-Up Nation a avut un buget de 1,7 miliarde de lei in acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum ajuta Start-Up Nation companiile in crestere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016